Knjiga
Molitve
Ilustracije: Éric Puybaret
Urejanje: Tadeja Petrovčič Jerina
trda vezava, 32 str.
Mere: 31,5x23, 584 g
ISBN: 978-961-278-347-1
Spletna cena: 19,50 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Recenzija Bukla

Malce drugačna slikanica je pravzaprav molitvenik, ki na levih straneh naniza petnajst najbolj znanih krščanskih molitev, na desnih straneh pa najdemo pripadajoče ilustracije, ki so prave male umetniške stvaritve. V njih se največkrat pojavi motiv človeka, majhnega in ponižnega pred silami narave in sveta. Nebo, voda, zemlja, polje in mesto so veliko večji od posameznika in posameznice, a jih onadva kljub temu opazujeta in skušata razumeti. Večina molitev je namenjena katoličanom, vmes pa se najde tudi kak­šna, ki zna nagovoriti vsakogar. Med slednje sodijo molitve o Svetem Duhu ali na primer Molitev za mir. Knjiga je lahko tudi primerno darilo ob obhajilu ali birmi. 

Žiga Valetič; Bukla 137

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

V molitveniku neobičajnega formata so zbrane velike cerkvene molitve in molitve svetnikov, pospremljene z nagovarjajočimi ilustracijami sodobnega francoskega slikarja Érica Puybareta. Umetniško dovršene ilustracije velikega formata nas vabijo h kontemplaciji vsakdanjega življenja v molitvi.
Očenaš, zdravamarija, apostolska vera, jutranja molitev, molitev k Svetemu Duhu, magnificat, molitev za mir, molitev prepustitve, molitev k svetemu Jožefu, večerna molitev … Prav poseben sodobni molitvenik je primeren za molitveno vzgojo v družini, pa tudi kot spodbuda za osebno meditacijo. Poleg vsakdanjih molitev prinaša nekaj manj znanih molitev velikanov vére. Vabi nas, naj v življenju vzdržujemo stik z Bogom in v njem vselej prepoznavamo zanesljivo in dobrohotno oporo.
Čudovito ilustrirana knjiga velikega formata je primerno darilo ob številnih priložnostih: poroki, krstu, prvem obhajilu, birmi in osebnem prazniku!