Knjiga
Čarovnica v gozdu
Izvirnik:
The witch in the woods (2008)
The witch in the woods
Ilustracije: Francesca Carabelli
Prevod: Jakob J. Kenda
Urejanje: Katja Klopčič Lavrenčič
trda vezava, 98 str.
Mere: 21,5x16, 326 g
ISBN: 978-961-6970-76-1
Spletna cena: 19,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Recenzija Bukla

Na prvi pogled je junakinja Ana Konda povsem običajna deklica, ki hodi v šolo, ne mara matematike in ima svojo najboljšo prijateljico Marinko, ki jo vedno rešuje iz zagate. A le ravnateljica Mežik ter tetki Grizelda in Črvoslava, ki sta posvojili Ano, vesta, da ima deklica čarovniške sposobnosti. Ana namerava sprva prijateljici povedati, da zna čarati in da je v gozdu celo srečala grozno čarovnico Verbeno, a potem sprevidi, da ji Marinka ne bi verjela in skrivnost raje zadrži zase. Toda kako naj Ana čez nekaj dni Marinki, ki pride prespat k svoji najboljši prijateljici, pove, da bo grozna Verbena pogubila prav njo, če se Ana ob polnoči ne bo udeležila čarovničinega slavja ob stotem rojstnem dnevu? Prikupno in zabavno branje navdušuje z odlično zgodbo in izvrstnim prevodom!

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 137

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Ana Konda je običajna deklica, ki hodi v šolo in ne mara domačih nalog. Toda Ana je tudi čarovnička, zato si tu in tam skuša pomagati s čarovnijo, vendar se ji uroki ne posrečijo ravno najbolje. Tudi v čaranju se je treba uriti...
Nekega dne pa Ana na poti iz šole sreča zlobno čarovnico Verbeno Vražič in s prijateljico se znajdeta v veliki nevarnosti. Ju bo Ana uspela rešiti?