Knjiga
Varuh otrokovih dolžnosti
ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami
mehka vezava, 181 str.
Mere: 15x21 cm, 287 g
ISBN: 978-961-269-453-1
Cena: 20,00 €
Založnik o knjigi

Pisno potrdilo, da je to znak ljubezni in hkrati zaščitni znak dobrih staršev. Lahko je imeti otroka rad in mu popuščati, da dela kar hoče. Težko je imeti otroka toliko rad, da od njega zahtevaš da sodeluje, se uči različnih spretnosti, pa vztrajnosti in lepega vedenja.

Skozi življenjske situacije vas popeljeva do očitnih napačnih in pravih rešitev, tudi z napotki, KAKO kakšno stvar narediti.

Navsezadnje sva v knjigo zložila petdeset let vzgajanja in izobraževanja svojih in »službenih« otrok. Nastala je iz življenja.

Če ne zaradi drugega, jo preberite zato, da vam bo lažje. Ugotovili boste, da imajo tudi drugi starši podobne težave in podobno iščejo rešitve.

Recenzija Bukla
Naslov in podnaslov (Nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami) pričujočega priročnika neposredno nakazujeta vzgojne smernice obeh domačih avtorjev, slovenjegraških specialnih pedagogov, ki sta prepričana, da preveč zaščitniški starši, ki poskušajo otrokom v vsem ustreči in jih obvarovati vsakega napora, dejansko vzgajajo nezadovoljne, brezciljne in nesrečne mladostnike. Na podlagi različnih zgodb razlagata, kaj je treba storiti, da bo naš otrok kar najbolj pripravljen za življenje. Skozi pet večjih poglavij opominjata na pomen vrednot, odgovornosti in otrokovih dolžnosti, pri tem pa ves čas opozarjata tudi na pogubne navade staršev in njihove dolžnosti. »Dolžnost staršev je, da vzgajajo otroke s pravili, prepovedmi in navodili,« pravita strokovnjaka, ki črpata predvsem iz dolgoletnih praktičnih izkušenj, pa naj gre za učenje in pisanje domačih nalog, lepo vedenje, priznavanje avtoritete, ravnanje z denarjem, spalne navade ali kaj drugega. Priročnik zaokrožujeta dolga seznama otrokovih dolžnosti in dolžnosti staršev. Vredno razmisleka.
Renate Rugelj

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.