Urednikov uvodnik
Predpraznični čas je obdobje, ki je namenjeno tudi zgodbam, zato je najbrž prav, da kakšno povemo tudi na straneh naše revije. Ker gre za knjižno revijo, se samo po sebi razume, da.. več>
Novica
Pogovor o Patricku Modianu – znanem neznanem Nobelovcu
Datum dogodka: Torek, 15.11.2016

Torek, 15. november, ob 18.00, knjigarna Beletrina

Patrick Modiano – znani neznani Nobelovec

Patrick Modiano, avtor tridesetih romanov in veliko ime sodobne francoske literature, je po zaslugi štirih novih prevodov v zadnjih dveh letih – Ulica Boutiques Obscures (eBesede, 2014), V kavarni izgubljene mladine (eBesede, 2015), Nočna nezgoda (Mladinska knjiga, 2015) in Dora Bruder (Beletrina, 2016) – bližji tudi slovenskim bralcem. Zakaj je bila potrebna Nobelova nagrada leta 2014, da smo ga odkrili, in kaj prinaša njegova pisava, bomo ugotavljali v pogovoru s prevajalcema dr. Nadjo Dobnik in Jaroslavom Skrušnyjem. Pogovor bo vodila dr. Katarina Marinčič.

Na dogodku bo knjiga Dora Bruder (Beletrina, 2016) na voljo po 20 odstotkov nižji ceni: 18€.


Vabljeni!

***
Pogovori v knjigarni Beletrina so organizirani v sklopu projekta Stories that can change the world / Zgodbe, ki lahko spremenijo svet, v okviru katerega so v letu 2016 s podporo programa Ustvarjalna Evropa izšle knjige Zadnja beseda Hanifa Kureishija, Dora Bruder Patricka Modianoja, Ko golobice izginejo Sofi Oksanen in Saturnovi obroči G. W. Sebalda.