Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Pogovor o Patricku Modianu – znanem neznanem Nobelovcu
Datum dogodka: Torek, 15.11.2016

Torek, 15. november, ob 18.00, knjigarna Beletrina

Patrick Modiano – znani neznani Nobelovec

Patrick Modiano, avtor tridesetih romanov in veliko ime sodobne francoske literature, je po zaslugi štirih novih prevodov v zadnjih dveh letih – Ulica Boutiques Obscures (eBesede, 2014), V kavarni izgubljene mladine (eBesede, 2015), Nočna nezgoda (Mladinska knjiga, 2015) in Dora Bruder (Beletrina, 2016) – bližji tudi slovenskim bralcem. Zakaj je bila potrebna Nobelova nagrada leta 2014, da smo ga odkrili, in kaj prinaša njegova pisava, bomo ugotavljali v pogovoru s prevajalcema dr. Nadjo Dobnik in Jaroslavom Skrušnyjem. Pogovor bo vodila dr. Katarina Marinčič.

Na dogodku bo knjiga Dora Bruder (Beletrina, 2016) na voljo po 20 odstotkov nižji ceni: 18€.


Vabljeni!

***
Pogovori v knjigarni Beletrina so organizirani v sklopu projekta Stories that can change the world / Zgodbe, ki lahko spremenijo svet, v okviru katerega so v letu 2016 s podporo programa Ustvarjalna Evropa izšle knjige Zadnja beseda Hanifa Kureishija, Dora Bruder Patricka Modianoja, Ko golobice izginejo Sofi Oksanen in Saturnovi obroči G. W. Sebalda.