Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
32. Slovenski knjižni sejem - četrtkovo dogajanje v gosteh
Datum dogodka: četrtek, 24.11.2016

Celoten program 32. Slovenskega knjižnega sejma si lahko ogledate TUKAJ.

SEJEM V GOSTEH

Knjižni sejem je v letu 2015 ponudil v sodelovanju z Društvom pisateljev Slovenije novost: dogodke, ki smo jih naslovili Sejem v gosteh. Knjižni sejem je "šel iz Cankarjevega doma v Ljubljani", kjer tradicionalno poteka. S prireditvami Sejem v gosteh želimo dogajanje knjižnega sejama približati tudi tistim, ki zaradi različnih okoliščin ne morejo obiskati sejma ter jim omogočiti osebno srečanje z različnimi slovenskimi pisatelji. Poleg obiskov različnih ustanov širom Slovenije bomo letos prvič izvedli tudi sejem v gostujočem mestu, v Brežicah.


 

ČE, 24. november 2016, 11.00 – 13.00, Sprejemni center Ljubljana

Projekt Človek – Škofja Loka

Društvo Projekt Človek je nevladna, humanitarna in neprofitna organizacija, ki izvaja program za samopomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti. Program deluje v 8 slovenski regijah in vključuje uporabnike iz vse Slovenije. Osnovno poslanstvo Društva Projekt Človek je humanitarnost, strokovna pomoč zasvojenim ter zagovarjanje abstinence in kvalitetnega življenje brez drog. V Sopotnici pri Škofji Loki se nahajata Terapevtska skupnost in Terapevtska skupnost za zasvojene.

 
ČE, 24. november 2016, 13.30 – 15.30, Vzgojni zavod Planina

Vzgojni Zavod Planina

Planina je vzgojno-izobraževalni zavod za otroke in mladostnike vseh starosti s celotne Slovenije. V zavodu je organizirana osnovna šola z nižjim izobrazbenim standardom, nižje poklicno izobraževanje za poklic pomočnik v tehnoloških procesih, obdelovalec lesa in pomočnik v biotehniki in oskrbi, usposabljanje z delom v kuhinji, likalnici, šivalnici in čiščenju. Otroci in mladostniki dopoldanski čas preživijo v šoli oz. na delavnicah, popoldan pa se vključujejo v različne krožke na šoli ali prostočasne dejavnosti v okviru vzgojnih skupin in izven zavoda. 

Primož Suhodolčan je otroški in mladinski pisatelj, ki je nadaljeval zgodbe o Naočniku in Očalniku pri Pionirskem listu, objavljal dogodivščine Petra Nosa in Popka pri Cicibanu in sodeloval pri scenarijih za otroško TV oddajo Radovedni Taček. Za svoja dela je večkrat prejel priznanje Moja najljubša knjiga, večkrat je bil tudi nominiran za nagrado Desetnica.  

ČE, 24. november 2016, Knjižnica Brežice

SKS gre v Brežice, srečanje z Ano Košir

Dopoldansko dogajanje Sejma v gosteh bo namenjeno otrokom in mladostnikom. Najmlajši bodo s knjižničarko, Elo Peroci, Marlenko in Hano Stupica najprej odpotovali v pravljični svet, nato pa četrtošolci skupaj z ilustratorko Ano Košir, ob 11. uri, še v ustvarjalni. Šestošolci bodo odpotovali v Italijo, državo »v fokusu« letošnjega sejma. No, ne dobesedno, pač pa bodo državo spoznali v sklopu razstave Mini Bologna, ki bogati mladinski oddelek naše knjižnice. To je razstava mladinskih knjig v tujih jezikih, katere rojstvo sega v april 1992. Razstava je dobrodošla vsem, ki jim je Slovenija postala druga domovina; turiste pa informira o tem, da jih tudi v Sloveniji čaka košček domovine.  

SKS gre v Brežice, srečanje s Sašo Pavček

 Popoldansko dogajanje ta dan bo namenjeno širši javnosti. Takrat se bo zaključila letošnja sezono projekta Posavci beremo skupaj. Gre za skupni nastop treh posavskih knjižnic, ki letos že šesto leto zapored uspešno nagovarja sladokusce (za)pisane besede. Ob 18. uri bomo v Dvorani Savice Zorko gostili slovensko igralko, pesnico in predavateljico Sašo Pavček, s katero se bo pogovarjala Carmen L. Oven. Večer bomo popestrili z recitalom ob spremljavi Roberta Ovna. 

32. Slovenski knjižni sejem, Država v fokusu: Italija. 

VABLJENI!