Urednikov uvodnik
Slovenski knjižni prostor ima kar bogato žanrsko zgodovino, ki, če govorimo o kriminalkah, v zad­njem obdobju sega vse od Maje Novak prek Igorja Karlovška do Sergeja Verča ter od.. več>
Novica
Knjige z novinarskega terena: preteklost brez prihodnosti?
Datum dogodka: Sobota, 26.11.2016

Vabljeni na pogovor v Debatno kavarno Cankarjevega doma, Prvo preddverje, ob 18. uri na pogovor z naslovom

Knjige z novinarskega terena: preteklost brez prihodnosti?

Literarni žurnalizem, desetletja vrhunec pisnega novinarstva, ki je pogosto izhajal tudi v knjižni obliki, je hitro izumirajoči žanr. Pospešen razvoj informacijskih tehnologij, socialna omrežja, digitalna demenca, razpršena ter skrajšana pozornost in posledično krhanje ali celo izginjanje tradicionalnih medijskih platform so odtujili (spremenili) publiko, uredniki in lastniki medijskih hiš pa so se, z redkimi izjemami, priklonili zeitgeistu resničnostnih šovov, instantnih zgodb(ic) in specialnih učinkov hipnega roka trajanja. Se lahko to še spremeni in kako?

Dr. Samo Rugelj se bo pogovarjal z vojnim poročevalcem in avtorjem večih knjig (Vojna terorja, 2011, Upor, 2013, Na begu2016) Boštjanom Videmškom in Tomom Križnarjem, svetovnim popotnikom, aktivistom za človekove pravice in avtorjem večih potopisov, npr. Nuba: čisti ljudje, Mana: z biciklom med Indijanci in Šambala: z biciklom v Tibet. 

Vljudno vabljeni!