Urednikov uvodnik
Slovenski knjižni prostor ima kar bogato žanrsko zgodovino, ki, če govorimo o kriminalkah, v zad­njem obdobju sega vse od Maje Novak prek Igorja Karlovška do Sergeja Verča ter od.. več>
Novica
Zmenek s knjigo - prvi januarski dogodki
Datum dogodka: Torek, 03.01.2017

Vabljeni na prve januarske dogodke v knjigarnah Mladinske knjige!

Torek, 3. januar

- ob 11. uri, knjigarna Konzorcij; Enajsta šola v knjigarni - dr. Helena Motoh: Svilna pot nekoč in danes. Razmislek o zgodovinskih in sodobnih povezavah med Evropo in Azijo

Evropsko in azijsko zgodovino so tradicionalno zapisovali, brali in interpretirali ločeni drugo od druge. Zdelo se je, da je meja med obema deloma evrazijske celine jasna in nepremična. V didaktični, »šolski« verziji zgodovinopisja je Azija v evropsko zgodovino posegla le nekajkrat in še tedaj največkrat na ne najbolj priljubljene načine. V predavanju bomo poskusili postaviti pod vprašaj prav to tradicionalno vizijo evropske zgodovine in si v ta namen ogledali zgodovino povezav med evropsko in azijsko stranjo kontinenta.

Torek, 3. januar

- ob 11. uri, knjigarna Konzorcij; Čajanka z Manco Košir

Prva januarska Čajanka z Manco Košir posvečena zgodbam o ustvarjalnosti, strasti in domišljiji. Navdihovala nas bo knjiga Kena Robinsona V ELEMENTU: Ko odkriješ svojo strast, se vse spremeni ter duhoviti pesniški zbirki za otroke Petra Svetine MOLITVICE S STOPNIC in  DOMAČE NALOGE.

Gosta bosta v svojem elementu: matematičarka, danes mednarodna predavateljica EFT, Pika Rajnar in pesnik, prevajalec, znanstvenik dr. Peter Svetina. Pridite, poslušajte, prepoznajte svoje element! In v prijetni družbi popijte skodelico čaja.

Četrtek, 5. januar

- ob 18. uri, knjigarna Konzorcij; Burje, neurja in metereološki cunamiji

V pogovoru z dr. Matjažem Ličerjem, fizikom in raziskovalcem na Morski biološki postaji Nacionalnega inštituta za biologijo, boste spoznali nekaj najsilovitejših procesov, ki se odvijajo kot posledice interakcij med atmosfero in oceanom,zlasti zgostitve morske vode, ki jih v Jadranskem morju povzroči močna burja in ki navkljub lokalnosti burje sežejo globoko v Sredozemlje.