Urednikov uvodnik
Ta zgodba se dogaja v Ameriki, seveda pa lahko med vrsticami začutite, da v njej razmišljam predvsem o Sloveniji. Pa pojdimo. Njegovo knjigarno smo našli že zvečer, ko smo.. več>
Novica
Brezvezne rime ter Indijske pravljice, predstavitev novih knjig
Datum dogodka: Petek, 24.02.2017

KUD Sodobnost International vabi na predstavitev novih knjig:

 

Vabimo vas, da se nam v petek, 24. 2., ob 18.30, pridružite v ljubljanski Knjižnici Prežihov Voranc (Tržaška 47a, Vič) ob posebni priložnosti. V sodelovanju z Veleposlaništvom Indije v Ljubljani vam bomo predstavili dve novi knjigi, in sicer Brezvezne rime Sukumarja Raya v mojstrskem prevodu Milana Dekleve ter Indijske pravljice, ki jih je v slovenščino prelila Dušanka Zabukovec.

O Brezveznih rimah in Sukumarju Rayu, indijskemu literarnemu geniju, bosta spregovorila Milan Dekleva in Evald Flisar, o magičnosti indijskih pravljic dr. Milena Mileva Blažić, o ustvarjanju osupljivih ilustracij zanje pa Bojana Dimitrovski.

Predstavitev bo popestrila indijska glasba, prisluhnili boste lahko indijski pravljici, večer pa bomo zaključili z druženjem ob tipičnih indijskih jedeh.

 

Izdajo obeh knjig je podprlo Veleposlaništvo Indije v Ljubljani, Indijske pravljice pa tudi Javna agencija za knjigo RS.