Knjigarna Bukla
Knjiga
Oblast manipulacije
Kako elita jaha narod
Izvirnik:
Vlast' manipuljacii
Vlast' manipuljacii
Prevod: Vesna Kovjanić
Spremna beseda: Andrej Lenarčič
Urejanje: Just Rugel
Založba: UMco, 2016
Zbirka: Preobrazba
mehka vezava, 461 str.
Mere: 21x15 cm, 609 g
ISBN: 978-961-6954-33-4
Redna cena: 24,90 €
Popust: 10 %
Prihranek: 2,49 €
Spletna cena: 22,41 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

source site Oblast manipulacije je pronicljivo, hkrati pa široko zasnovano delo, ki izhaja iz ruskega kulturnega in družbenega prostora, v skladu s tezo o globalnem značaju manipulacije pa odločno presega ta okvir in obravnava politično-družbene ter druge manipulacije v različnih družbenih ureditvah in okoliščinah. Pri tem zajame in analizira širok spekter družbeno-kulturnih pojavov, od literature in filma, prek množičnih medijev in oglaševanja do družbenih ureditev in politične retorike.

click here Osnovni namen knjige je bralcem ponuditi možnost za premislek o lastnem bivanju v družbi in na podlagi ozaveščenosti pokazati na možnost in pomembnost izbire ter družbenega angažmaja. S tem se Oblast manipulacije pridružuje tistim sodobnim družbeno aktualnim delom, ki opozarjajo, da se naš svet nahaja na prelomni točki med dvema vrstama družbene ureditve. Prva od njiju temelji na večanju manipulacije s posameznikom znotraj družbe, ki utegne preoblikovati našo civilizacijo v ogromno človeško maso, vodeno s strani elitistične manjšine. 

Za drugo, svobodnejšo družbo, je nujno kritično osamosvajanje mišljenja in zavedanja. Pri njem lahko pomembno vlogo igra tudi ta knjiga.

 

follow  SERGEJ G. KARA - MURZA je ruski mislec, filozof, sociolog, politolog in publicist, sicer pa doktor kemijskih znanosti, ki je z delom Oblast manipulacije ustvaril izvrstno sociološko-psihološko študijo procesa manipulacije s posameznikom znotraj družbe, ki jo po njegovih ugotovitvah v sodobnem svetu vse bolj agresivno izvajajo vladajoči sistemi. Knjiga, ki od izida leta 2007 buri duhove dosedanjih bralcev, je izjemno sistematična, saj najprej vzpostavi teoretsko podlago in razvije tipologijo družbene manipulacije, nato pa sledi dejanskim primerom njene uporabe v zadnjih petdesetih letih.