Knjigarna Bukla
Knjiga
Magija velikopoteznega mišljenja
Izvirnik:
The magic of thinking big (1959)
The magic of thinking big
Prevod: Peter Amalietti
Urejanje: Berta Mauhler
Založba: V. B. Z., 2017
Zbirka: Prestop
mehka vezava, 215 str.
Mere: 23,5x15,5 cm, 341 g
ISBN: 978-961-6468-87-9
Spletna cena: 24,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Magija velikopoteznega mišljenja opogumlja k zastavljanju (višjih) ciljev in daje uporabne metode za doseganje uspehov. Za to je potrebno prepričanje, ne le želja. Prepričanje zbere za nalogo potrebno moč, spretnost in energijo. Vera v dosego cilja odkriva tudi način izvedbe. Ne uspe nam zgolj zato, ker bi imeli srečo. Uspeh je posledica početja tistih stvari in obvladovanje tistih načel, ki ga proizvajajo. Dr. Schwartz prikaže skrbno načrtovan program za osvojitev mišljenjskih in vedenjskih navad, ki vodijo k uspehu. 
Prav vsi smo – morda bolj, kot se tega zavedamo – proizvodi lastnega mišljenja in mišljenja okolice, ki ga sprejemamo kot družbene norme ali sugestije. In vse preveč tega mišljenja je dlakocepnega, ne pa velikopoteznega. Veličino uspeha določa veličina prepričanja.
Gre za klasično in trajno delo s področja motivacije in pozitivnega mišljenja. Knjiga je bila prvič objavljena leta 1959, nemudoma postala prodajna uspešnica, prodanih je že na milijone izvodov, in še vedno izhaja po vsem svetu v široki paleti jezikov.

see url  Dr. David J. Schwartz (1927-1986) je bil profesor na Georgia State University v Atlanti. Velja za enega največjih strokovnjakov s področja psihologije motivacije. Ustanovil je svoje podjetje, specializirano za svetovanje in razvoj vodenja. Predaval je številnim trgovskim združenjem in prodajnim skupinam ter vodil izobraževanja za vodstvene kadre. Je avtor večih knjig, najodmevnejša je pričujoča.

Recenzija Bukla

see url Če želimo življenje prestaviti z utečenih tirnic in ga podmazati tako, da bo končno teklo laže in uspešneje, ni dovolj, da si to le želimo, ampak moramo iti v akcijo! V tem slogu avtor knjige, eden od priljubljenih motivacijskih magov, ki ljudem prek svojih knjig sporoča o moči pozitivne naravnanosti in vere v najboljši iztek zastavljenega cilja, bralcu že takoj brez olepševanja razloži, da bližnjic v življenju ni ter da živimo le tisto, kar si ustvarimo v glavi. Skozi knjigo nato opozarja na številne pasti, sestavljene iz okostenelih (družinskih in splošnodružbenih) prepričanj in vzorcev, zaradi katerih pogosto klonemo in se kljub želji po spremembi ne premaknemo naprej. In ker smo sami sebi pogosto največji sov­ražnik, nameni avtor obilo svojih razmišljanj (in s tem povezanih nasvetov) tudi temi, kako zaustaviti samosabotažo. Knjiga vélikega ameriškega motivatorja tudi več desetletij po njenem prvem izidu v angleščini navdihuje in spodbuja, da se premaknemo iz cone udobja, vzamemo stvari (končno!) v svoje roke in začnemo živeti svoje sanje. Kajti do uspeha se pride z delom, po majhnih korakih, pravi dr. Schwartz!

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 132-133

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.