Knjigarna Bukla
Knjiga
Prebujeni moški
Izvirnik:
Conscious man (2016)
Conscious man
Predgovor: Warren Farrell
Prevod: Mojca Seliškar
Založba: Gnostica, 2017
mehka vezava, 242 str.
Mere: 23x14 cm, 398 g
ISBN: 978-961-229-131-0
Spletna cena: 25,70 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

  Knjiga Prebujeni moški je natanko to, kar moški potrebujejo v tem trenutku zgodovine. Do zdaj so družbe preživele, ker so bile sposobne poskrbeti, da se njihovi sinovi niso zavedali svojih potreb.

  Za preživetje smo potrebovali fante in može, ki niso oporekali umiranju za svojo domovino, pleme ali družino. Morali so sprejeti prepričanje, da bodo tako postali junaki, da jim bo to prineslo slavo, ljubezen in spoštovanje (tudi če je to pomenilo, da bodo ljubljeni, spoštovani in mrtvi).

  Če bi o tem dvomili, bi razočarali starše, njihovi vrstniki jih ne bi spoštovali in ne bi bili vredni ženske ljubezni.

  Toda danes doživljamo »ironijo industrializacije«. Kadar družba uspešno uri svoje moške, da nezavedno vso moč usmerijo v bistvene dejavnike preživetja – da služijo denar in postanejo ubijalci in zaščitniki –, si lahko privošči razkošje, da postane prebujena. Ironija je, da je urjenje prebujenosti ustvarilo svobodo prebujanja.

   »Ironija industrializacije« je povzročila praznino, ki jo zapolnjuje knjiga Johna Graya in Arjune Ardagha Prebujeni moški.

    Na tisoče knjig daje moškim nasvete za vzpenjanje po lestvi, kjer uspeh pomeni preživetje. Potreba po Prebujenem moškem izvira iz dejstva, da je priročnik, kako uspeti kot prebujeni moški, skoraj nasprotje priročniku »uspeh je preživetje«. uspeti kot odvetnik na primer pomeni, da se mora moški naučiti razpravljati; biti prebujen soprog ali oče pomeni »poslušati kot nebo«.

  Biti veliki bojevnik pomeni razviti »ubijalski odziv«; biti zaveden vodja in oče pomeni razvijati tudi »sočutni odziv«.

  Knjiga vodi moškega, da se poglobi vase ter odkrije svoj namen in poslanstvo; da je v stiku s svojimi čustvi tako, da mu ne narekujejo dejanj; da išče svojo pot in pri tem spoštuje zaveze, ki jih je med tem iskanjem sprejel.

 Košarica knjigarne 
V košarici ni knjig.
 Poletno branje