Knjigarna Bukla
Knjiga
Intuicija
Védenje onkraj logičnega mišljenja, vpogledi v nov način življenja
Izvirnik:
Knowing beyond logic (2001)
Knowing beyond logic
Prevod: Jernej Zoran
Založba: Primus, 2017
Zbirka: Primula
mehka vezava, 169 str.
Mere: 22x14 cm, 275 g
ISBN: 978-961-6950-77-0
Spletna cena: 19,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

 Intuicije se ne da pojasniti znanstveno, saj je neznanstvena in nerazumna. Je nekaj, kar presega um. Je nekaj, kar ne izvira iz uma. Je nekaj, kar izvira iz točke, ki se je um sploh ne zaveda. Lahko jo občuti, ne zna pa je pojasniti.

Intuicija omogoči, da človek postane moder – temu lahko rečete razsvetljenje, prebujenje; gre zgolj za različni poimenovanji modrosti. Modrost izvira iz srca in ni stvar intelekta. Modrost izvira iz skrajnih globin vaše biti, ne iz glave.

Intuicija prinaša smisel, obilje, radost, blagoslove. Razkrije vam skrivnosti obstoja, prinaša izjemno tišino, spokojnost, ki je nič ne more zmotiti in vam je nihče ne more odvzeti. Ko se razcveti, ko postane nenehno dostopen vir, lahko zaprete oči in se ji prepustite. Vedno vas bo usmerila pravilno. Je vaš notranji vodnik. Ko začne delovati, ne potrebujete nobenega zunanjega guruja, ki bi vam svetoval.

Intuicija vas vodi samo k vam. Ni odvisna, nima potrebe po drugem; od tod njena lepota, svoboda in neodvisnost. Intuicija je vzvišeno stanje, ko ne potrebujemo ničesar. Tako polna sebe je, da ni prostora za kar koli drugega.

Kot pravi Osho, ko bo vaša intuicija začela delovati, boste prvič zares postali človek.

Intuicija je samo zrcalo. Ne ustvarja ničesar, samo odseva. Odseva, kar je.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Intuicija in Ustvarjalnost.)

V svetu podivjanega ritma vsakdanjika se zdi, kot da smo izgubili sebe, s tem pa tudi intuicijo. Ali pa menimo, da so z njo obdarjeni le srečni posamezniki. Pa v resnici še zdaleč ni tako, zatrjuje sloviti modrec Osho in nas v knjigi, posvečeni pomenu intuicije, razsvetljuje o tem, da se ta neverjetna moč skriva prav v vseh od nas. Intuicijo vzbudimo in jo razvijemo v tišini, ker domuje le v stisku z nami, takrat, ko si dovolimo prisluhniti in se ustaviti, pa čeprav samo za hip. In vredno je, saj nam lahko olajša marsikatere odločitve in nas pospremi na pot vsesplošnega blagostanja. Kako? Opustite logiko in se ji ob branju preprosto – prepustite.
In prav takrat, ko se življenju v celoti prepustimo, ko ne razmišljamo o vseh mogočih zavojih in zastojih, ki nas lahko doletijo na naši poti, se na lepem pojavi tudi ustvarjalnost. Vsa prefinjena, sveža in blagodejna, zaradi katere življenje – pa najsi počnemo še tako na videz običajne stvari – v vseh svojih odtenkih dobi pravo ceno.
Knjigi, ki odpirata srce in božata dušo ter prinašata obilo (svežih) spoznanj!

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 134-135

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

Kdor je kupil to knjigo, je kupil tudi..