Knjigarna Bukla
Knjiga
Proteinoholik
Kako nas obsedenost z živalskimi beljakovinami ubija in kaj lahko storimo
Izvirnik:
Proteinaholic (2015)
Proteinaholic
Prevod: Eva Žontar go here Urejanje: Damjan Likar
Založba: Planet, 2017
mehka vezava, 400 str. go to link Mere: 23x15 cm, 584 g ISBN: 978-961-93898-3-6
Spletna cena: 28,50 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

 Izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca prelevil v vegana in maratonca ter ironman triatlonca

Proteinoholik je knjiga za vse večne čase. Gre za knjigo, ki enkrat za vselej opravi s prehranskimi miti, ki so nas naredili bolj bolne kot kadarkoli prej. To je knjiga, ki vam bo pomagala shujšati in ohranjati idealno telesno težo, preprečiti številne bolezni in jih celo odpraviti. Knjiga, ki bi jo moral imeti na svoji polici vsak ljubitelj zdravja, in ki bi jo moral svojim pacientom predpisati vsak zdravnik. - Rich Roll, avtor uspešnice Ultraman

Beljakovine niso ključ do izgube odvečnih kilogramov – še več, so eden najbolj pomembnih dejavnikov, ki prispevajo k epidemiji debelosti. Živalske beljakovine so tesno povezane s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim tlakom, srčno-žilnimi obolenji in rakom. Ogljikovi hidrati niso naš sovražnik – so vir energije in osnovno hranilo v prehrani ljudi, ki živijo najdlje na svetu.

Dr. Davisovi zaključki so podprti s številnimi, najbolj verodostojnimi, t.i. peer review znanstvenimi raziskavami, ki so bile v več letih izvedene v različnih državah: meso – in ne ogljikovi hidrati – povzroča vnetna stanja; imunski odziv, ki lahko postane kroničen in povzroči praktično vsako kronično bolezen, vključno s srčno-žilnimi obolenji in rakom.

Dr. Davis na vsa ta spoznanja odgovarja z jasno rastlinsko rešitvijo, ki združuje vse kar vemo o človeški biologiji, dokaze iz najbolj zdravih družb na svetu in strokovno znanje o zdravstvenih medijih in njihovem popačenem sporočanju. Dvotedenski jedilnik vas bo popeljal v prehrano, ki temelji na svežem polnovrednem sadju in zelenjavi, skupaj z oreščki, semeni, stročnicami in žitaricami.

Avtor med drugim tudi razkriva vse "znanstvene" trike, ki se jih poslužujejo nasprotniki rastlinske prehrane. Razumeli boste znanstvene debate o učinkih živalskih beljakovin in končno vedeli, kako interpretirati izsledke neskončnih kontradiktornih raziskav in zavajajoče naslove v revijah. Končno boste lahko samozavestno vedeli, kako lahko sami zase sklepate najbolj zdrave odločitve in uživate v izjemnem olajšanju, da lahko sami pridete do lastnih zaključkov. Celo če ste certificirani »beljakovinski odvisnež«, bo dr. Davis vaše okrevanje spremenil v jasen in enostaven proces, ki bo za vedno spremenil vaše življenje.

get link
Recenzija Bukla

source V Slavi Vojvodine Kranjske Valvasor o hrani Kranjcev piše takole: »Hrana jim je pičla in slaba; prav redko užijejo kos mesa. V tem bi jih skoraj mogli imeti za Pitagorove učence, če ne bi temu nasprotoval fižol, ki jim je najljubša hrana, a je bil onemu svetejši od njegovega življenja.« Iz tega je več kot jasno, da dobrih tristo let nazaj vsaj na Kranjskem proteinov v obliki mesa in drugega ni bilo na razpolago ravno v obilju. Od tistih časov so se prehranske razmere seveda temeljito spremenile in ob zdravstvenih opozorilih, da preveč ogljikovih hidratov škodi, ter ob prizadevanjih prehranske industrije, da v hrani znižajo vsebnost maščob, lahko zdaj prihaja do prevelikega proteinskega vnosa. Na to z mnogimi primeri in študijami opozarja Garth Davis, saj trdi, da smo v zad­njem obdobju dejansko priča zastrupljanju z bel­jakovinami, kar je posledica agresivne jajčne, mlečne, mesne in ribogojne industrije, ki prerašča v epidemijo. Provokativno!

Samo Rugelj; Bukla 132-133

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

Kdor je kupil to knjigo, je kupil tudi..