Knjigarna Bukla
Knjiga
Principi kuhanja
Izvirnik:
Das Prinzip Kochen (2016)
Das Prinzip Kochen
Prevod: Petra Piber
Fotografije: Nicola Walsh
Urejanje: Katja Jenčič
Založba: Narava, 2017
trda vezava, 336 str.
Mere: 26,5x21,4 cm, 1476 g
ISBN: 978-961-6893-96-1
Spletna cena: 24,99 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

go here NI VESELJA DO KUHANJA? Morda ta hip res še ne – vendar ti ta knjiga lahko spremeni življenje! Kako gratinirati krompir, kako spražiti cesarski praženec, skuhati zelenjavni kari … prebereš in začneš – in končno kuhaš samostojno!
Izhodišče pa so NAJPOMEMBNEJŠI OSNOVNI RECEPTI – ki so opisani tako preprosto, da se ne more nič zalomiti. In ko enkrat obvladaš osnovo, lahko začneš preizkušati in spreminjati. Kajti iz gratiniranega krompirja, cesarskega praženca in zelenjavnega karija lahko nastane veliko več … drzni si! 
V GLAVNI VLOGI: Vsak, ki se pogumno postavi za štedilnik. Torej tudi ti – sploh če je to prvič in se ti zdi, da ti ne bo uspela niti najpreprostejša jed. Dobra novica zate: Ja, zmoreš! Pokazali ti bomo, kako. Izpustili smo vse odvečno besedičenje in se osredotočili na bistvo. Samo ne obremenjuj se preveč, pa ti bo kmalu jasno, da kuhanje samo po sebi ni nič posebnega. Umetnost se začne šele, ko dobiš nekaj samozavesti. In ravno to bi ti radi vlili. 


O AVTORJU: 
Matthias F. Mangold, svobodni novinar, ki piše o prehrani, in član Food Editors Club, že nekaj let vodi svojo uspešno kuharsko šolo genusstur. Na tečajih skuša udeležence popeljati na njihovo lastno pot v kuhanje. V tej knjigi je odprl svojo bogato zakladnico nasvetov, zvijač, zamisli in receptov – za začetnike in naprednejše kuharje.

Recenzija Bukla

Kako se naučiš kuhati? V principu – kot za šalo, pravi odgovor. Osnovni recepti so v izvirno zasnovanem priročniku zapisani tako preprosto, da se res ne more nič zalomiti. In ko enkrat obvladate osnovo, lahko vaša kuhinja postane kreativni laboratorij, daleč proč od uhojenih poti. Ampak vedno je treba začeti na začetku, morda s prelivi za solato, jušnimi osnovami, gratiniranim krompirjem in krompirjevimi njoki. Če se boste preizkusili v izdelavi domačih testenin, nikar ne pozabite na barve, kurkuma jih bo obarvala rumeno, paradižnikova mezga rdeče in sipino črnilo črno. Za peko pic, omlet ali palačink morate takoj spustiti domišljijo na pašo, saj ponujajo številne možnosti okusov, oblik in barv. V knjigi je zbrana res bogata zakladnica nasvetov, zvijač, zamisli in receptov za vse letne čase in vse okuse.

Renate Rugelj; Bukla 136

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.