Knjigarna Bukla
Knjiga
Znanost o vzgoji
O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom
Izvirnik:
The science of parenting; Practical guidance on sleep, crying, play and building emotional wellbeing for life (2006)
The science of parenting
Prevod: Slavica Jesenovec Petrović, Borut Petrović Jesenovec
Urejanje: Darija Volf Hribar
Strokovni pregled: Tina Bregant
Založba: Didakta, 2017
trda vezava, 304 str.
Mere: 24x19 cm, 974 g
ISBN: 978-961-261-461-4
Spletna cena: 34,99 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

follow site O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

V tem odličnem priročniku o vzgoji otrok je opisano, da je od kakovosti nege otroka odvisno njegovo mentalno zdravje za vse življenje. Otroci, katerih čustva in občutki, celo njihovi izbruhi jeze, so razumljeni in upoštevani, bodo v življenju zadovoljnejši od tistih, ki so se morali zgodnjim strastem odpovedati. Margot Sunderland se opira na trdne dokaze najnovejših raziskav o vplivu vzgoje na razvoj otrokovih možganov, črpa pa tudi iz izkušenj, ki si jih je nabrala pri delu z družinami.

here

source Na izredno poljuden način pojasnjuje znanstvena dognanja, pri tem pa ima ves čas pred očmi vsakodnevne tegobe, s katerimi se morajo spopadati starši in otroci. Njen uravnotežen pristop upošteva, kaj si starši zares želijo za svoje otroke - pomaga jim vzgojiti odgovorne, samozavestne posameznike, ki znajo uživati v zadovoljujočih odnosih zdaj in vse življenje.

click here Če ste se naveličali vzgojnih gurujev, ki vam govorijo, kaj morate početi, ne da bi vam pojasnili, zakaj, je knjiga Znanost o vzgoji kot nalašč za vas, saj je plod avtoričinih temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom. Do ugotovitev se je dokopala na podlagi preučevanja več kot 800 študij, ki so jih opravili po vsem svetu.

»Odkritje, da imamo starši tako neposreden vpliv na razvoj povezav v otrokovih možganih in na dolgoročno kemično ravnovesje v njih, nas navdaja z navdušenjem in hkrati z grozo.«

watch MARGOT SUNDERLAND je direktorica Oddelka za vzgojo in usposabljanje v Centru za mentalno zdravje otrok v Londonu. Je otroška psihoterapevtka, ki že 20 let dela z otroki in starši. Na podiplomski šoli predava otroško psihoterapijo in čustveno pismenost za otroke. Je tudi avtorica več kot 20 knjig o mentalnem zdravju otrok. Leta 2002 je za eno od svojih knjig prejela nagrado na knjižnem tekmovanju Britanskega zdravniškega združenja (s področja mentalnega zdravja). Knjiga Znanost o vzgoji je plod avtoričinih temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom.

Recenzija Bukla

Otroška psihoterapevtka Margot Sunderland je po dvajsetih letih dela z otroki in starši napisala Znanost o vzgoji, priročnik, ki je plod temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom in je bil mednarodno dobro sprejet – posledično imamo zdaj v rokah že drugo, osveženo izdajo. V njej je še nazorneje predstavljena optimalna vzgoja; smiselno so predstavljene marsikatere problematične in pogosto stresne situacije, od otrokovih izbruhov jeze, pretepanja za igrače do ignoriranja avtoritete. Vsaka težava je obrazložena: kako se v tem trenutku otrok počuti, kaj se dogaja v njegovih možganih in predvsem, kako naj se starši odzovejo, da se bo pomiril. Avtorica poudarja, da je od kakovosti nege otroka odvisno njegovo mentalno zdravje za vse živ­ljenje, saj starši neposredno vplivajo na razvoj povezav v otrokovih možganih in na dolgoročno kemično ravnovesje v njih. Vsekakor z znanstvenimi dejstvi in številnimi izkušnjami podkrepljen ter poljudno napisan priročnik za vsako družinsko polico.

Vanja Jazbec; Bukla 140

here © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.