Knjigarna Bukla
Knjiga
Seks v svetu narave
O spolnosti in parjenju z vseh strani
Izvirnik:
The nature of sex (2015)
The nature of sex
Prevod: Miriam Drev Urejanje: Renate Rugelj go to link
Založba: UMco, 2017 Zbirka: Preobrazba
mehka vezava, 387 str.
Mere: 21x15 cm, 519 g
ISBN: 978-961-6954-80-8
Redna cena: 24,90 €
Popust: 10 %
Prihranek: 2,49 €
Spletna cena: 22,41 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

 Zgoščeno in zabavno raziskovanje »kljunčkanja«  v svetu narave!

Ste danes že pomislili na seks?
Seveda ste! Pri živih bitjih je to najbolj naravna reč, kar jih je. Ampak ali ste se kdaj vprašali, kako seksamo ljudje v primerjavi z drugimi žvercami?
Še zdaleč ne gre zgolj za vstavitev delca A v odprtino B. Seksualno življenje naših živalskih bratrancev in sestričen je vražje težavno, neskončno pestro in nemalokdaj nasilno. V epsko bitko med spoloma so vključeni kot britev ostri penisi, morilski kanibali in celo kemično orožje. 
Podobno kot ljudje morajo tudi živali najprej najti svojega idealnega partnerja. Se vam zdi, da se nam pri tem rado zatika? No, pa se izkažite, kadar so vam za petami plenilci, sredi nepredvidljivih ali smrtno nevarnih razmer. Šele po tem je na vrsti zahteva po uspešnem srečanju sperme in jajčeca. 
Si predstavljate, da počnete to reč, medtem ko vaš partner naklepa, da vas bo pokončal, ali pa vas drugi našpičeni samski osebki vztrajno poskušajo vreči iz sedla? Naslednja naloga je zagotoviti, da bodo potomci, ki so sad teh podvigov, dosegli spolno zrelost in poskrbeli za nadaljevanje cikla. Domislicam, kako to doseči, ne prideš do konca.
Pridružite se Carin Bondar na presenetljivem potovanju od pubertete do starosti križem po vsem živalskem kraljestvu – to bo za vedno spremenilo vaše ohlapne predstave o seksu v svetu narave. 


Dr. CARIN BONDAR je biologinja, ki je doktorirala iz populacijske ekologije na Univerzi Britanske Kolumbije v Kanadi. Je spletna in televizijska gostiteljica za Discovery, Science Channel, Animal Planet in National Geographic. Knjiga Seks v svetu narave je zasnovana na njeni spletni seriji, ki je imela na YouTubu več kot trideset milijonov ogledov. Dr. Bondar trenutno predava na oddelku za biologijo na Univerzi Fraser Valley, nastopa pa tudi v oddajah Stephen Hawking's Brave New World, Outrageous Acts of Science in Bad­ass Animals.

Vse, kar ste kdaj želeli vedeti o seksu v svetu narave,*
Kako seksajo kače?
Katera vrsta se ponaša z najboljšimi očki na svetu?
Kako se vede samica kita ubijalca v menopavzi?
Zakaj so bivolji tkalci morda edine ptice, ki uživajo v seksu?
Je monogamija sprejemljiva za druge sesalce?

*a ste se bali vprašati.


»Strasten pristop avtorice in njeno razumljivo razkrivanje znanosti o seksu je tisto, kar naredi to knjigo tako fascinantno.« – Mark Cocker, Mail On Sunday

Kdor je kupil to knjigo, je kupil tudi..