Knjigarna Bukla
Knjiga
Kako ozdravimo s hrano
Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj!
Izvirnik:
How not to die (2015)
How not to die
Prevod: Niki Neubauer Urejanje: Jože Vetrovec
Založba: Ara, 2017
mehka vezava, 591 str. Mere: 19,5x12,5, 601 g
ISBN: 978-961-6861-68-7
Spletna cena: 29,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Recenzija Bukla

 Kadar govorimo o tem, da bi bilo zaradi zdravja treba spremeniti način prehranjevanja, imamo pogosto v mislih le debelost ali sladkorno bolezen kot bolezensko posledico neprimerne hrane. Vendar priljubljeni ameriški zdravnik in predavatelj v tej obsežni knjigi dokazuje, da lahko določena hrana (večinoma na rastlinski osnovi) pozitivno vpliva tudi na vaše srce, pljuča, možgane, dviguje odpornost, znižuje previsok krvni tlak, izboljšuje delovanje ledvic, lajša depresijo in menda preprečuje celo nastanek raka na dojkah, prostati in drugod … Menda obstaja petnajst glavnih vzrokov za prezgodnjo smrt, a s pravilno prehrano lahko na vsakega od njih delujemo prevenitvno in zmanjšujemo ali celo odpravljamo tveganje. Obsežna knjiga je tako razdeljena v dva sklopa – v prvem avtor pokaže na številne posredne in neposredne povezave med prehrano in glavnimi povzročitelji bolezni, v drugem pa ponudi konkretne nasvete za bolj zdravo vsakodnevno prehranjevanje. Prepričan je, da se v pravilni prehrani skriva glavni vzvod za preprečevanje vseh naših bolezni.

see
Beti Hlebec; Bukla 140

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj!

Zdravnik, ki je napisal to knjigo in po svojem pisanju tudi živi, zatrjuje, da je večino smrti zaradi bolezni mogoče preprečiti. Naša prehrana je vodilni vzrok prezgodnje smrti in vodilni povzročitelj vseh naših bolezni.

Na skoraj šeststo straneh so zbrani nasveti, kako naj se s hrano zdravijo ljudje s koronarno srčno boleznijo, s pljučnimi boleznimi (pljučni rak, KOPB in astma), z možganskimi boleznimi (kap in Alzheimerjeva bolezen), z raki prebavil (debelega črevesa ali danke, slinavke in požiralnika), z okužbami dihal in krvi, s sladkorno boleznijo, z visokim krvnim tlakom, z boleznimi jeter (ciroza in rak), krvnim rakom (levkemija, limfom in mielom), z ledvičnimi boleznimi, z rakom dojk, s samomorilnimi nagnjenji, z rakom prostate, s Parkinsonovo boleznijo ter z boleznimi, katerih vzrok so zdravniki.

click here