Knjigarna Bukla
Knjiga
Dežela potomcev
Prevod: Bojan Albahari http://livingfont.com/?WEBCAMS=cooke-city-webcam Urejanje: Katerina Mirović, Tanja Skale go to link
Založba: Forum, 2017 best skype names Zbirka: Ambasada Strip click Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 290 str. omegle creampie Mere: 24x17, 844 g live skype girls ISBN: 978-961-6553-84-1
Spletna cena: 17,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Recenzija Bukla

axis and allies miniature Distopični, minimalistično post­apokaliptični in napeti risoroman o času (naših?) potomcev, kjer dva najstniška sinova skupaj z očetom s skromnimi sredstvi živita odmaknjeno v koči ob jezeru. Stroga vzgoja očeta, ki jima prepoveduje tesnejše stike z ljudmi, ki živijo na drugih koncih jezera, v sinovih budita zanimanje, kaj se nahaja na drugi strani njihovega poznanega življenjskega prostora, a tudi agresijo, saj se z očetom ne strinjata zaradi njegova odnosa do njiju. Nezaupanje med njimi povečuje dejstvo, da oče veliko časa preživi ob pisanju dnevnika, ki pa ga sinova ne moreta prebrati, saj tega ne znata. Vse skupaj se spremeni, ko oče umre, onadva pa se z njegovim zvezkom odpravita na pot spoznanja. Dežela potomcev iz leta 2016 je delo cenjenega italijanskega striparja Giana Alfonsa Pacinottija - Gipija (1963), ki je prejel številne mednarodne nagrade, med drugim pa je tudi avtor kratkih filmov in neodvisnih videov.

go site
Samo Rugelj; Bukla 140

amateur girl nude © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

go
O knjigi

go to site O razlogih in vzrokih, ki so pripeljali do konca, bi lahko napisali cela poglavja zgodovinskih knjig. A po koncu ni bila napisana niti ena knjiga.

Ob zastrupljenem jezeru, na obalo katerega naplavlja trupla, se razteza Dežela potomcev, ki jo je mojstrsko upodobil priznani italijanski stripovski avtor Gian Alfonso Pacinotti, bolj znan kot Gipi.
V neki postapokaliptični prihodnosti je človečnost tistih redkih ljudi, ki še poseljujejo opustošen in surov svet, v katerem ni prostora za nežnost, postavljena pred preizkušnjo. Z njo se soočita tudi fanta, ki z očetom živita odmaknjeno od domnevno nevarnih človeških skupnosti. Nasilen dogodek prekine njun vsakdan in ju spodbudi, da se odpravita v svet iskat nov smisel življenja kot tudi lastno identiteto.
Nezmotljivo artistična, gipijevsko dosledna in vizualno pismenemu bralcu zelo všečna črno-bela risba s spretnim kadriranjem in bogato ekspresivnostjo brezšivno podpira zanimivo zgodbo, ki načenja univerzalna vprašanja človeškosti, identitete posameznika in njegove vloge v svetu in nagovarja bralce iz vseh okolij in družb, ne da bi pri tem izgubila svojo pripovedno moč.

enter site