Knjigarna Bukla
Knjiga
Ti si rekel
Izvirnik:
Jij zegt het (2015)
Jij zegt het
Prevod: Mateja Seliškar Kenda follow url Urejanje: Bronislava Aubelj go to link
Založba: Modrijan, 2018 roulette webcams Zbirka: Bralec http://torryislandcampground.com/?CAMS=teen-couple-cam Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 260 str. 1webcamtube Mere: 20x13, 301 g go site ISBN: 978-961-287-072-0
Spletna cena: 18,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Recenzija Bukla

free gay videochat Ljubezenska zgodba med ameriško pes­nico in pisateljico Slyvio Plath (1932–1963) ter angleškim pesnikom Tedom Hughesom (1930–1998) velja za eno najbolj silovitih, obenem tudi tragičnih intimnih zgodb med dvema umetnikoma v 20. stoletju. Nizozemska pisateljica Connie Palmen (1955), ki jo v slovenščini že poznamo po njenem izvrstnem prvencu Zakoni, se je odločila, da bo v romanu Ti si rekel iz leta 2015 literarizirala Hughesov pogled na začetek in nadaljevanje njunega eruptivnega razmerja, v katerem je Slyvia Plath na neki zabavi leta 1956 v Cambridgeu v pesnikovo življenje prihrumela kot vulkan, pri čemer je Hughes že od samega začetka slutil, da se spušča v nekaj, kar je obsojeno na katastrofo. Plathova je imela namreč že pred srečanjem z njim samomorilske težnje, zdravili so jo tudi z elektrošoki ter ji z njimi uničevali možgane, vendar pa je bil Hughes z njo tako prevzet, da sta se nekaj mesecev kasneje tudi poročila. Connie nam njuno zgodbo pripoveduje prvoosebno z njegove perspektive, to pa počne z virtuozno izpiljenim slogom, z izjemnim pripovednim učinkom prenesenim tudi v slovenski jezik, saj se vidi in čuti, da je avtorica v tako rekoč vsak stavek skušala vliti drobec energije, ki je sevala iz tega para. Ena najbolje izpisanih (in prevedenih) romanesk­nih biografij zadnjega časa.

http://rollerwelt.org/?CAMS=skype-cam-show
Samo Rugelj; Bukla 140

http://fim-formation.pro/?WEBCAMS=6.50 © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

http://il24-affiliate.de/?WEBCAMS=jasmin-webcams-live
O knjigi

gay girls videos V romanu Ti si rekel angleški pesnik Ted Hughes pripoveduje o svojem življenju z ameriško pesnico in pisateljico Sylvio Plath. Njun težavni zakon sklene Sylvijin samomor, ona postane mučenica in svetnica, njega okrivijo za morilca in pošast, ki je izdal svojo nevesto; za Judo Iškarijota: »Ti si rekel,« mu reče Jezus na pashalni večerji, potem ko razkrije, da ga bo eden izmed učencev izdal.

Hughes je o Sylvijinem samomoru spregovoril šele leta 1998, tik pred smrtjo, ko je objavil Pisma za rojstni dan. V tisti čas je umeščen tudi roman Ti si rekel. Connie Palmen v dramatičnem in slogovno dovršenem liričnem monologu predstavi pesnikovo plat skupnega življenja s Sylvio Plath, silno in hkrati uničujočo ljubezen, ustvarjalno vez med njima, njune nevroze, zlovešče sanje in strahove. Hughesa upodobi natančno preiskujoč njegovo delo, njegovo poezijo, ljubezen do žene in nemoč, da bi ji pomagal. Tako mu položi v usta svojevrstno apologijo, izpoved, kakršne Hughes sam ni mogel nikoli napisati.

http://lenas-donau.at/?WEBCAMS=pip-rates-for-bipolar
Kdor je kupil to knjigo, je kupil tudi..