Knjigarna Bukla
Knjiga
Lisičja vstopnica
Spremna beseda: Tonja Jelen Urejanje: Tonja Jelen
Založba: Litera, 2018 Zbirka: Piramida
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
trda vezava, 78 str.
Mere: 20x14,5, 194 g
ISBN: 978-961-7018-79-0
Spletna cena: 19,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Recenzija Bukla

 Če je Mustarjeva zbirka posvečena sred­njim letom, zbirka mlade pesnice in akademske slikarke Nevenke Miklič Perne (1982) odstira svet mlajše, prekarne generacije, še posebej položaj ženske/matere znotraj nje. Avtorica niza podobe iz vsakdanjega (družinskega) življenja, v katerem je lirski subjekt podvržen nenehni eksis­tenčni negotovosti, samospraševanju o lastnem položaju v življenju, ki »nežno poka ves čas«, in kolebanju med resigniranim pristajanjem na dane razmere ali pogumnejšim: »čeprav imam samo / p od plana za zdaj, / prihodnosti se bojim / enako kot preteklosti, / se bom borila borila borila, / čeprav sem zelo plaha.«

Kristina Sluga; Bukla 141

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Lisičja vstopnica Nevenke Miklič Perne odstira raznolike teme, v katerih je pesniški jaz tihi opazovalec in nosilec tako družinskih korenin kot tudi družbe. 
Iskrenost, ki skozi ironijo neposredno dreza v idealizacijo sveta in z njim povezanih družbenih vlog, je kot svetoba, ki sije tudi v najtemnejših verzih. Kljub kritičnosti, s katero avtorica opozarja na številna vprašanja »neumeščene« generacije, pesmi na prefinjen način niso družbeno angažirane, temveč zlite v liriko, ki se sprehaja kot rahlo prasketajoča se volna.

source url