Knjigarna Bukla
Knjiga
Tradicionalna prekmurska kuharica
Od förtuja do olstika
Fotografije: Matej Fišer go to site
Založba: Tandem Mktg, 2017
trda vezava, 160 str. get link Mere: 24x19, 683 g ISBN: 978-961-92213-1-0
Spletna cena: 29,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
O knjigi

 Knjiga Tradicionalna prekmurska kuharica želi približati tako imenovane klasične prekmurske recepte in postopke novi generaciji.

Združuje prerez tradicionalne prekmurske kulinarike in sicer tako recepte, kot tudi postopke, kako se katera jed naredi. V njej so vsi standardni recepti od Prekmurske gibanice, Prekmurske šunke, retašev, vrtanka, ajdove zlejvanke, kolin, kisle župe itd.

Namenjena je vsem, ki ljubijo prekmursko kulinariko obenem pa mladi generaciji, ki želi ohraniti jedi pred pozabo. Zaradi tega so v njej opisani tudi postopki kot na primer kako se vleče testo za retaš, kako se plete vrtanek, kako se naredi domače krvavice, prosene koline ali ajdove koline, kot tudi domače maslo ali pašteta. Ne pozabljamo niti na gobe, sladkovodne ribe in divjačino. 

Knjiga je namenjena tako gospodinjski uporabi, kot tudi profesionalnim kuharjem, ki želijo svojo ponudbo popestriti s prekmurskimi jedmi. Knjiga je izšla v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku, vsaka izdaja posebej. Vključuje tako fotografije jedi, kot tudi fotografije okolja, tako da tudi na tej ravni podaja občutek regije iz katere prihajajo jedi.

enter site