Knjigarna Bukla
Knjiga
Mati in sin
Kako s spoštovanjem preseči odnos s sinom
Izvirnik:
Mother and son; The respect effect (2016)
Mother and son
Prevod: Nina Petelinšek Munoz
Založba: Društvo Zaživi življenje, 2018
trda vezava, 279 str. get link Mere: 24x16 cm, 586 g ISBN: 978-961-93718-7-9
Spletna cena: 22,95 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

click here go to site Emerson Eggerichs je na Wheaton Collegeu diplomiral iz svetopisemskih študij, magistriral pa iz komunikologije na Wheaton College Graduate School ter iz teologije na Teološki fakulteti Univerze Dubuque. Na Državni univerzi v Michiganu je doktoriral s področja otroške in družinske ekologije. Je mednarodno priznan strokovnjak s področja odnosov med moškim in žensko. Z ženo Sarah na konferencah Ljubezen in spoštovanje vsako leto predavata tisočim. Poročena sta od leta 1973 in imata tri odrasle otroke. Res je: sinovi in hčere potrebujejo tako ljubezen kot spoštovanje. Toda raziskave so pokazale, da se v stresnem in konfliktnem trenutku pri moških in ženskah ta potreba razlikuje. Moški svoj svet gledajo bolj skozi sito spoštovanja. Če ste mati in imate sina, potem je ta knjiga za vas!

go to link

see url follow url Dr. Emerson Eggerichs je s svetopisemskim razumevanjem ljubezni in spoštovanja spremenil na milijone zakonskih zvez, zdaj pa ta načela prenaša še na enega najpomembnejših odnosov: odnos med materjo in sinom. Mati in Sin nam kaže, kako uporabljati jezik spoštovanja, ter predstavlja pričevanja mater, ki so to že preizkusile. Emerson nam nudi načrt igre, s pomočjo katerega v fantu ne boste prepoznali le moškega, temveč tudi njegove želje po osvajanju, hierarhiji, oblasti, spoznanju, odnosu in spolnosti.To je knjiga o materi, ki gre globlje od svoje ljubezni ter uporabi spoštovanje, da osvoji srce svojega sina.

here
Recenzija Bukla

Avtor v slovenščino prevedene uspešnice Ljubezen in spoštovanje, ki je s svetopisemsko podlago nagovarjal može in žene pri reševanju in celjenju njihovih razrahljanih zakonskih zvez, se v svoji novi knjigi s podobnimi načeli posveti odnosu med materjo in sinom. Seveda, trdi Eggerichs, sicer mednarodni strokovnjak za področje odnosov med moškimi in ženskami, sinovi morajo spoštovati svoje matere, te pa morajo izkazovati ljubezen svojim moškim potomcem, vendar to ni dovolj. Vsi otroci, ne glede na to, ali gre za sinove ali hčere, potrebujejo tako ljubezen kot spoštovanje. Vendar pa je pri sinovih, tako je prepričan avtor te občutljivo spisane knjige, potrebnost spoštovanja s strani svojih mater veliko večja, saj moški na svet gledajo bolj skozi prizmo prejetega spoštovanja, svoje življenje pa lahko bolj polnovredno zaživijo, če spoštljivost občutijo tudi s strani lastnih mater. Mati in sin je knjiga, ki ne temelji samo na svetopisemskih načelih, temveč jasno izpostavlja tudi biološke razlike med obema spoloma, s čimer pa Eggerichs potegne tudi jasno ločnico v posameznikovih prioritetah, njegovih potrebah in pogledu na svet.

see
Samo Rugelj; Bukla 142

follow site © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.