Knjigarna Bukla
Knjiga
Nega bolnika na domu
V objemu Alzheimerjeve bolezni
Založba: Narava, 2016
mehka vezava, 499 str. Mere: 21,5x16,5 cm, 1033 g ISBN: 978-961-6893-74-9
Redna cena: 29,90 €
Popust: 33 %
Prihranek: 10,00 €
Spletna cena: 19,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

follow site Knjiga »Nega bolnika na domu« bo dobrodošel pripomoček za vse, ki ste se odločili negovati bolnika domu, sami ali pa s pomočjo negovalca. A kljub veliki želji, da bi pomagali svojim ljubljenim, ste se znašli pred velikim izzivom. Knjigo poleg praktičnih nasvetov odlikuje tudi skrb za ohranjanje spoštovanja in človeškega dostojanstva bolnika.

PRVI DEL knjige je namenjen splošni negi bolnika na domu in zajema:- poljudno razlago anatomskih in fizioloških posebnosti človeškega telesa;- podrobno razlago metod in tehnik dela z bolnikom (varnost bolnika, ureditev bivalnega okolja, vzdrževanje osebne higiene, pomoč pri gibanju, odnos negovalca);- vpliv prehrane, oblike in načine pomoči bolniku pri hranjenju;- nego bolnika ob zaključku življenja, številne koristne informacije ... 

DRUGI DEL knjige je posvečen negi bolnikov z alzheimerjevo demenco in zajema:- vzroke, simptome, stopnje, preventivo in zdravljenje alzheimerjeve demence;- specifičnosti bolnikov (pomoč pri hranjenju, nega, nezgode, aktivnosti …);- posebnosti sporazumevanja (načini, motnje, navodila …). 
»Avtorici je uspelo strokovno znanje in izkušnje strniti v zanimivo in berljivo celoto, ki bo bralca, tudi če v obravnavano vsebinsko problematiko morda še ni ujet, zagotovo pritegnila.«- doc. dr. Aleš Kogoj, dr. med., specialist psihiatrije

go here

source link O AVTORICI
Dascha Schpolarich se je rodila januarja leta 1951, in kot je razvidno že iz zapisa imena in priimka, se v njej meša kri prednikov različnih evropskih narodnosti. V mlajših letih se je bolj posvečala otrokom, pozneje pa pomoči potrebnim starejšim osebam. Pri evropskih in svetovno znanih strokovnjakih je več let študirala psihoterapijo (program psihosocialna pomoč – logoterapija in kognitivno vedenjska terapija), v Evropi in ZDA se je strokovno izobraževala na področju psihofizične in socialno-zdravstvene nege bolnikov, starostnikov in vseh tistih, ki potrebujejo pomoč ali si je želijo. Pri svojem delu je bila strokovna, vestna, požrtvovalna, vedno ga je z veseljem opravljala.

see url
Recenzija Bukla

Stiska. Nemoč. Tudi obup. To je le nekaj čustvenih stanj, v katerih se lahko znajdemo, ko zboli kdo od najbližjih, in ob tem sklenemo kar sami skrbeti zanj. In čeprav se na prvi pogled zdi, da je to lahko opravilo, se že kmalu (lahko) pojavi kup vprašanj. Vsega tega se zaveda tudi avtorica priročnika, razdeljenega na dva obsežna dela. V prvem bralcu predstavi ogromno koristnih dejstev o samem staranju in delovanju možganov v jeseni življenja, obenem pa ponudi tudi kopico praktičnih nasvetov in namigov, ki bodo v veliko pomoč vsem družinskim pomočnikom in bolnikovemu negovalcu. Drugi del knjige avtorica nameni demenci in bolečemu soočenju z njo; dotakne se pasti, ki prežijo na tovrstne bolnike v domačem domu, ponudi pa tudi nasvete za lažje (so)bivanje z dementnim bolnikom. Avtorica je z obilo strokovnega znanja in s pravo mero empatičnosti ustvarila priročnik, ki bo marsikomu olajšal in (ponovno) osmislil življenje. Tako bolnikom z demenco kot (še bolj) njihovim svojcem.

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 120-121

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.