Knjigarna Bukla
Knjiga
Moč miselnosti
Kako uresničiti svoje zmožnosti
Izvirnik:
Mindset
Mindset
Prevod: Niki Neubauer
Založba: Učila International, 2016
Zbirka: Žepna knjiga
mehka vezava, 334 str.
Mere: 19x12,5 cm
ISBN: 978-961-00-3107-9
Cena: 10,90 €
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Založnik o knjigi

follow site Nova psihologija uspeha

Carol S. Dweck, svetovno priznana doktorica psihologije z Univerze Stanford, je v desetletjih raziskav o doseganju uspehov odkrila nekaj resnično prelomnega – moč naše miselnosti.

go here

source link Carol Dweck v knjigi pojasni, zakaj nam uspeha ne morejo prinesti samo naše sposobnosti in naravna nadarjenost, ampak je ta odvisen od tega, ali gledamo nanje s stališča toge ali prožne miselnosti. Jasno pokaže, da hvaljenje inteligence in sposobnosti ne krepi samozavesti in ne vodi k dosežkom, ampak lahko v resnici ogrozi uspeh. S pravo miselnostjo lahko motiviramo svoje otroke in jim pomagamo zvišati ocene, prav tako pa lahko uresničimo tudi svoje cilje – osebne in poklicne.

see url

Avtorica razkriva nekaj, kar vsi veliki starši, učitelji, poslovneži in športniki že vedo: kako lahko preprosta predstava o možganih ustvari ljubezen do učenja in neomajno vztrajnost, ki je osnova velikih dosežkov na vseh področjih.

Recenzija Bukla

Carol S. Dweck (1946) je ameriška socialna psihologinja in profesorica na Stanfordu, ki se je leta 2006 prebila z uspešno in odmevno knjigo Moč miselnosti, v kateri analizira pomen miselne naravnanosti pri reševanju vsakodnevnih izzivov. Po njenem prepričanju človekovo sposobnost za premagovanje problemov ne prinašata samo inteligenca ter splošna človekova nadarjenost, temveč (predvsem) tudi to, kakšne vrste miselnost premore. Pri tem Dweckova razlikuje dve osnovni vrsti, togo in prožno; prva se pri posameznih problemih in življenjskih spodrsljajih zatakne, zasidra in zacikla ter onemogoča nadaljnji razvoj in napredovanje, druga pa se iz tega, kar človek izkusi, nekaj nauči ter to uporabi pri nadaljnjem bivanju in (raz)reševanju prihodnjih dogodkov in preizkušenj. Avtorica svoj koncept človekove miselnosti naravnanosti ponazarja z mnogimi primeri iz konkretnih življenjskih usod, svojo »metodo« pa aplicira na različna področja človekovega bivanja, od zasebnega do poklicnega življenja.

Samo Rugelj; Bukla 126

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.