Knjigarna Bukla
Knjiga
Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega
Urejanje: Hanzi Filipič watch
Založba: Mohorjeva Celovec, 2016
mehka vezava, 276 str. http://residenzgalerie.at/?CLICK-TO-CAMS=real-live-cam.com&152=c3 Mere: 21x14 cm go site ISBN: 978-3-7086-0900-3 talk to naked girl
Cena: 21,90 €
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Kategorije:
Založnik o knjigi

go Ali je res, da je znanost dokončno prevladala nad religijo ter jo izpodrinila? Avtor - upokojeni univerzitetni profesor podjetništva - v tem eseju razčlenjuje pomanjkljivosti sodobne znanosti na področjih, kjer bi pravzaprav pričakovali njeno prevlado. see url http://pob.com/?CLICK-HERE-CAMS=cam4-4 Prikazuje pa tudi strahotne posledice, ki so nastopile v sodobnem svetu, ker so se ljudje udinjali - in se še vedno udinjajo - raznim psevdoznanstvenim modelom mišljenja in delovanja.
To pa posamezniku in družbi odpira vrata k sodobnemu razumevanju vere, zlasti krščanskega izročila.

gay teen webcam chat
Recenzija Bukla

http://preserve.aer.eu/?CLICK-TO-CAMS=aneesamuslim&189=da Avtor, upokojeni predavatelj podjetništva, v zbirki esejev Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanje in podjetništvo kot iskrice Božjega razglablja o številnih vidikih današnjega razmerja med znanostjo in religijo, predvsem krščanstvom, ki mu je zavezan kot razmišljajoči laik. V nasprotju med znanostjo in vero vidi eno najočitnejših protislovij današnjega časa. V antiki ločitve med njima še niso poznali, ugotavlja, poglabljati se je začela po odkritju Amerike in zrušitvi predstave o Zemlji kot ravni ploskvi. Profesor Lokar svoje trditve rad ilustrira s primeri iz podjetništva, svoje stroke, večji del razmišljanj pa namenja naravnim pojavom in družbenim dogajanjem, ki pretresajo današnji svet. Malikovanju vrste sodobnih znanj in spoznanj gospodarskih in menedžerskih ved odreka verodostojnost, predstava, kako bo sodobna znanost pometla s starinsko in mračnjaško religijo, pa je zanj le mit, ki ne vzdrži resnejše razumske kritike.

Iztok Ilich; Bukla 126

follow url © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

click