Knjigarna Bukla
Knjiga
Usoda in značaj
Spisi, proza, fragmenti
Prevod: Peter Gorenšek, ... [et al.]
Urejanje: Aleš Šteger
Založba: Beletrina, 2016
Zbirka: Koda
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
trda vezava, 347 str.
Mere: 23,5x17 cm, 695 g
ISBN: 978-961-284-243-7
Spletna cena: 29,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Pričujoči izbor iz raznolikega in vplivnega opusa nemškega misleca Walterja Benjamina razgrinja raznolikost Benjaminovega pisanja in prvič v slovenščini prinaša številna ključna besedila.

Knjiga je razdeljena na tri dele. Prvi del podaja številne doslej neprevedene ali zgolj revijalno objavljene temeljne teoretske spise iz različnih obdobij Benjaminovega ustvarjanja. Drugi del združuje dve daljši literarni besedili – »Moskovski dnevnik« in »Berlinsko otroštvo okrog devetnajststo«. Zaključni razdelek s fragmenti nas v morda najbolj čisti obliki sooči z jedrom Benjaminovega ustvarjanja, z njemu lastnim soočanjem z materialom sveta.

Izbor izrazito nagovarja širše bralstvo, saj združuje besedila, s katerimi nas Walter Benjamin, ki je sicer pogosto obravnavan kot precej hermetičen avtor, mehko vpelje v lastni opus in metodo. Naj gre za portrete Moskve ali Berlina, teoretsko obravnavo Miki Miške ali Charlesa Chaplina – Benjaminova misel s silno vizionarsko prodornostjo ne nagovarja zgolj dilem polpreteklosti, marveč predvsem naš čas.

Kdor je kupil to knjigo, je kupil tudi..
 Košarica knjigarne 
V košarici ni knjig.
 Vrtičkanje