Knjigarna Bukla
Knjiga
Kratke pravljice za utrujene starše
Izvirnik:
Krátké pohádky pro unavené rodiče (2007)
Krátké pohádky pro unavené rodiče
Prevod: Nives Vidrih
Založba: Narava, 2016
trda vezava, 70 str.
Mere: 16,5x23,5 cm
ISBN: 978-961-6893-89-3
Spletna cena: 14,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Na svetu je brez števila knjig za otroke, pravi Michal Viewegh, Kratke pravljice za utrujene starše pa so namenjene tako otrokom kot staršem. Napisal jih je z mislijo nanje. Mama ali oče sta zvečer po naporni službi večinoma preutrujena, da bi otrokom z velikim navdušenjem prebrala recimo šestnajst strani dolgo pravljico. 
Vse zgodbe v tej knjigi pa se da prebrati v desetih minutah in napisane so tako, da se starši ob njih ne dolgočasijo – nekateri odstavki, natisnjeni v modri barvi, so namreč namenjeni samo njim.

Michal Viewegh, avtor romanov in kratkih zgodb, je velika zvezda sodobnega češkega leposlovja. Veliko literarno odkritje z začetka obdobja češke tranzicije nadaljuje svojo sijajno literarno kariero in je že nekaj let najuspešnejši češki pisatelj in izredno priljubljen pri bralcih. V svojih delih o romantičnih razmerjih svojih sodobnikov piše s humorjem in ironijo, pri tem pa poskuša izpostavljati globlje pomene.
Viewegh je študiral češki jezik in pedagogiko ter sprva delal kot učitelj, nato je bil urednik v literarni založbi. Zdaj se že nekaj let preživlja kot pisatelj in rad pove, da s tem precej bolje zasluži od povprečnega Čeha. Že nekaj let vsako leto napiše eno delo, ki vedno izide spomladi. Njegova dela izhajajo v velikanskih nakladah in doživljajo ponatise ter so prevedena v enaindvajset jezikov. V slovenščino je prevedenih že dvanajst knjig.

 Košarica knjigarne 
V košarici ni knjig.
 Vrtičkanje