Knjigarna Bukla
Knjiga
V tiho deželo
Vodnik h krščanski kontemplativni praksi
Izvirnik:
Into the silent land (2006)
Into the silent land
Prevod: Marija Zlatnar Moe go here Spremna beseda: Alen Širca see url
Založba: KUD Logos, 2016 Zbirka: KUD Logos Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 175 str. Mere: 20x12,5 cm, 194 g ISBN: 978-961-7011-00-5
Spletna cena: 12,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

follow site Gora ne določa, kakšno bo vreme, ampak je priča vsakršnemu vremenu, ki se pojavi in mine. Vreme so naše misli, spremenljivo razpoloženje, čustva, vtisi, odzivi, značaj, kot nam ga predstavljajo psihološki testi. Vse to ima svoje mesto.
A to so zgolj vremenski pojavi. Obstaja še globlje jedro, ki je popolnoma svobodno in širno in tiho, v katero ni nikoli vstopila nobena misel ali čustvo, pa vendar se vsaka misel ali čustvo v njem pojavi in izgine.

Recenzija Bukla

Morda lahko napotki, da se naj med molitvijo upoštevajo pravilna drža, pravilno dihanje in pravilen način izgovarjanja molitvenih besed, sodobnim bralcem zadišijo po new-age praksah. Toda Laird razkriva, da imajo te v krščanstvu (včasih tudi pod vplivom vzhodnih religij) dolgo tradicijo, ki se nikakor ne more skladati s sodobnimi pojmi napredka, hitrih rezultatov ter poblagovljenja duhovnosti. Čeprav gre v prvi vrsti za praktične napotke za doseganje tišine, jim je pridodano tudi vprašanje, kako le-ti odslikavajo vernikovo razumevanje Boga. Knjigo zaključuje spremna beseda Alena Širce, v kateri avtor ponudi zgodovinski pregled razvoja kontemplativnih praks v krščanstvu, ter prikaz zgodovinsko-duhovnega konteksta Lairdove knjige.

Aljaž Krivec; Bukla 129-130

source link © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

Kdor je kupil to knjigo, je kupil tudi..