Knjigarna Bukla
Knjiga
Ustvarjalnost
sprostite svoje notranje sile : vpogledi v nov način življenja
Izvirnik:
Creativity (1999)
Creativity
Prevod: Jernej Zoran
Založba: Primus, 2017 Zbirka: Primula
mehka vezava, 181 str. here Mere: 22x14 cm, 291 g go site ISBN: 978-961-6950-78-7
Spletna cena: 19,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

   Ustvarjalnost je najmogočnejša oblika upora. Če želite ustvarjati, se morate znebiti vseh vcepljenih vzorcev, sicer bo vaša ustvarjalnost zgolj posnemanje, popolno kopiranje. Ustvarjalni ste lahko samo, če ste samosvoji.

  Ustvarjalec ne more stopati po uhojeni poti. Hoditi mora sam; streti mora spone uma množice, se odtrgati od kolektivne psihologije. Osho razlaga, kako.

  Resnično, vsakdanje življenje je namreč ustvarjalnost. Ni vam treba v šolo, da bi se naučili ustvarjalnosti. Samo vase morate in pomagati pri razkroju ega. Ko ega ni več, je vse resnica, vse je lepo. In takrat je vse, kar se zgodi, dobro.

  Vedite, da ne ločujemo med majhnimi in velikimi stvarmi. Če se lahko iskreno nasmehnete, primete nekoga za roko in se nasmehnete, je to ustvarjalno dejanje, mogočno ustvarjalno dejanje. Dovolj je, da nekoga srčno stisnete k sebi, in že ste ustvarjalni. Dovolj je, da se ljubeče zazrete v nekoga … En sam ljubeč pogled lahko spremeni svet določenega človeka.

  Bodite ustvarjalni. Ne obremenjujte se s tem, kaj počnete, vendar vse počnite ustvarjalno, predano.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Intuicija in Ustvarjalnost.)

follow url

go site V svetu podivjanega ritma vsakdanjika se zdi, kot da smo izgubili sebe, s tem pa tudi intuicijo. Ali pa menimo, da so z njo obdarjeni le srečni posamezniki. Pa v resnici še zdaleč ni tako, zatrjuje sloviti modrec Osho in nas v knjigi, posvečeni pomenu intuicije, razsvetljuje o tem, da se ta neverjetna moč skriva prav v vseh od nas. Intuicijo vzbudimo in jo razvijemo v tišini, ker domuje le v stisku z nami, takrat, ko si dovolimo prisluhniti in se ustaviti, pa čeprav samo za hip. In vredno je, saj nam lahko olajša marsikatere odločitve in nas pospremi na pot vsesplošnega blagostanja. Kako? Opustite logiko in se ji ob branju preprosto – prepustite.
In prav takrat, ko se življenju v celoti prepustimo, ko ne razmišljamo o vseh mogočih zavojih in zastojih, ki nas lahko doletijo na naši poti, se na lepem pojavi tudi ustvarjalnost. Vsa prefinjena, sveža in blagodejna, zaradi katere življenje – pa najsi počnemo še tako na videz običajne stvari – v vseh svojih odtenkih dobi pravo ceno.
Knjigi, ki odpirata srce in božata dušo ter prinašata obilo (svežih) spoznanj!

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 134-135

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

enter