Knjigarna Bukla
Knjiga
Darilo
Urejanje: Mateja Sužnik, Elkana Angelova, Tina Mahkota
Založba: Zala, 2017 Zbirka: Mušnica
trda vezava, 26 str. go here Mere: 28x23,5 cm, 367 g see url ISBN: 978-961-6994-22-4
Spletna cena: 21,99 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Založnik o knjigi

follow site Mimi ne ve, kaj bi. Ko zre skozi okno, mestni hrup požgečka njeno radovednost. Sprehodite se z njo po pisanih uličicah in odkrijte, kaj vse skrivajo … In poiščite tiste kotičke, v katerih radovedna Mimi spoznava,
katera so najlepša in najboljša darila!

O avtorici

Likovna umetnica Andreja Gregorič se je po diplomi na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje odločila za pot ilustratorke. Redno razstavlja doma in v tujini, na bienalih v Bratislavi, Beogradu in drugod. Slikanice z njenimi ilustracijami so že dosegle Anglijo, Portugalsko in daljno Brazilijo, Hektor in duh po človeku pisatelja Dima Zupana pa je prejela nagrado desetnica 2010.

source link
Recenzija Bukla

Sodobna mladinska ilustratorka s svojim prepoznavnim igrivim stilom je nov izziv poiskala v avtorski slikanici brez besed. S čudovitimi ilustracijami je uspešno pričarala mestni vrvež, po katerem se razigrano sprehaja nagajiva deklica Mimi. Ustavi se pri prijazni pekarki in poskusi slasten rogljiček, prisluhne pouličnim glasbenikom, od cvetličarke prejme rožo, v parku se poigra s cirkuškimi akrobati in si privošči palačinko. Mestni živžav je potešil njeno radovednost in premagal sivi dolgčas. Čudovito!

Renate Rugelj; Bukla 132-133

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.