Knjigarna Bukla
Knjiga
Zgodbe dežja
Kratke zgodbe
Izvirnik:
Priče od kiše
Priče od kiše
Prevod: Aleksandra Rekar 2 way sex cam Urejanje: Tjaša Koprivec kik friend finder dirty
Založba: Sanje, 2017 follow link Zbirka: Sanje. Roman http://maritime-elbe.de/?WEBCAMS=free-sex-in-london Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 149 str. http://detvo.ecc-kompetenz.com/?WEBCAMS=chat-gay-free-bull Mere: 20x12,5, 175 g http://fim-formation.pro/?WEBCAMS=partner-movie ISBN: 978-961-274-515-8
Spletna cena: 14,95 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Recenzija Bukla

source url »Ta knjiga lahko postane vaša prava prijateljica. Po njej boste segli vsakič, ko se vam bo zazdelo, da na svetu ni več prostora za domišljijo in preprosto človeško toplino,« nekje zapiše Marko Tomaš. Kratke Zgodbe dežja so bile v Bosni objavljene leta 1996, v času, ko so bile vojne rane še središče bosanske literature. Zgodbe dežja izstopajo iz znanih in prevladujočih tokov ter se ne podrejajo dokumentarnemu in vsakdanji realnosti. In vendar govorijo o bolečini, truplih, urokih, vonju prsti. So kratke, odmerjene, povezuje jih osrednji junak Elias Veskot, ki prestopa časovne in zgodovinske okvire. Zdi se, da nas popelje v davni čas cesarjev, onkraj omejenega nam življenja. »Pomislil je, da je smrt pravzaprav na moč zabavna. Vse žive bi bilo vsekakor treba obvestiti o lepotah mrtvaškega življenja,« se mu utrne nekje med različnimi in samo na videz fantazijskimi potovanji. Knjiga je razprodana v več državah. Leta 1997 je dobila nagrado na mednarodnem srečanju založnikov v Pazinu.
Hajrudin Ramadan (1952–2003) je bil novinar in urednik radia Sarajevo. Med vojno je delal v improviziranem studiu v naselju Dobrinja. Znan je bil tudi zaradi oddaje Zgodilo se je na današnji dan, iz katere so kasneje nastale zgodbe Vloga Sarajeva v zgodovini sveta. Pisal je tudi radijske igre in mladinsko literaturo.

http://livingfont.com/?WEBCAMS=free-online-porn
Jedrt Jež Furlan; Bukla 140

source link © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

get link
O knjigi

teens wichsen Zgodbe dežja, naslov prvorojenke sarajevskega književnika Hajrudina Ramadana, so prozna misel, ki je do slišnosti pridrla iz gnojne rane povojnega časa. S kratko pripovedjo, ki se učinkovito zaokroži v natanko tisto, česar še malo prej osameli človek ni zmogel izreči, je Ramadan v umetnost pretočil zasičenost z bolečino, ujetost v negotovost obetov, vonj po prsti, ki prešteva trupla in se, ukleščena v zgodovinski urok, umika vase ...