Knjigarna Bukla
Splošna določila poslovanja spletne knjigarne UMco

Ponudnik

Spletno prodajo na portalu bukla.si in knjigenatrgu.si izvaja ponudnik 

UMco d.d.
Leskoškova 12, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI89632672
e-pošta: knjigarna@umco.si
Telefon: 01/520 18 39 (Klara Jarc)
Faks: 01/520 18 40
GSM: 041/670 666

Registracija

Za uporabo spletne knjigarne je potrebno registrati uporabniški račun. Uporabniški račun registriranemu kupcu (v nadaljevanju kupec) omogoča:

  • naročanje izdelkov – kupovanje,
  • pregledovanje dosedanjih nakupov – rubrika zgodovina nakupov,
  • popravljanje in preklic oddanih naročil – rubrika zgodovina nakupov.

Brez predhodne prijave si uporabnik lahko ogleduje trgovino in dodaja izdelke v nakupovalno košarico, zaradi varnosti pa ne more potrditi naročila ter pregledovati svojih nastavitev, rubrike "Moj račun" in zgodovine nakupov.

Kupec sam odgovarja, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni. Podatke v uporabniškem računu lahko kupec ureja v rubriki "Moj račun".

Varovanje osebnih podatkov

Za uspešno izvajanje storitve dostave v spletni knjigarni naročenega blaga ponudnik hrani osebne podatke v uporabniškem računu. S temi podatki bo ponudnik ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Varovanje podatkov je podrobneje opisano v sklopu Zasebnost .

Nakupovanje

V postopku nakupa kupec izbere način dostave in plačila ter naslov za dostavo in naslov za račun. Vse te podatke in vsebino košarice lahko med nakupom spreminja, do trenutka, ko s klikom na gumb "Potrdi naročilo" dokončno odda naročilo.

Po oddaji naročila ponudnik po elektronski pošti pošlje kupcu potrditev naročila. S tem je pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu piše na njegov e-naslov.

Ob prevzemu ali drugačni dobavi blaga naročnik prejme obvestilo po elektronski pošti.

Naročilnica kupca je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je naročniku dostopna v vsakem trenutku na področju »Moj račun«. Ponudnik kupcu izda tiskan račun.

Cene in plačila

Vse cene v spletni knjigarni so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Na voljo so naslednji načini plačila:

  • plačilo po predračunu: kupec prejme predračun po elektronski pošti ali po pošti na naslov, naveden v naročilu. Po plačilu predračuna ponudnik odpremi blago v dogovorjenem oku.
  • plačilo po povzetju: ob prevzemu je možno le plačilo v gotovini. Kupec mora biti osebno prisoten pri prevzemu. Ob prevzemu pošiljke kupec plača še provizijo oz. odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Dostava

Naročeno blago dostavljamo preko Pošte Slovenije, praviloma samo na območju Republike Slovenije. Za naročila manjše vrednosti kupec plača stroške priprave blaga in dostave. Za naročila večje vrednosti krije stroške dostave v Sloveniji ponudnik.

Kupec lahko naročeno blago prevzame tudi osebno na sedežu ponudnika.

Pogoji za dostavo so podrobneje opisani v sklopu Dostava in plačilo

Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico v 45 dneh vrniti kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Kupec je ob tem dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga. O nameravanem vračilu mora pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, blago pa vrniti v naslednjih 30 dneh. Kupec je dolžan blago vrniti nepoškodovano, v popolnih količinah in originalni embalaži. Kupec lahko po vračilu zahteva vračilo kupnine. Ponudnik mu kupnino vrne na transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Ponudnik praviloma ponudi tudi zamenjavo artikla.

Pritožbe in reklamacije

Pritožbe in reklamacije na izdelke ali storitev lahko sporočite na e-naslov knjigarna@umco.si ali s pomočjo spletnega kontaktnega obrazca ali na telefonsko številko 01 520 18 39 (Klara Jarc, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00 ure).

Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije sta kupcem na voljo e-naslov knjigarna@umco.si in telefonska številka 01 520 18 39 (Klara Jarc, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00 ure).

Nadaljuj
 Košarica knjigarne 
V košarici ni knjig.
 Vrtičkanje