Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bila sem princesa

Jacqueline Pascarl
Bila sem princesa
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Oddih
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-01-0488-9
Naslov izvirnika Once I was a princess
Leto izdaje izvirnika 1999
Prevod Ljubica Klančar

Tehnične lastnosti
trda vezava
443 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorica romana je postala priznana humanitarna delavka in borka za človekove pravice. Prvi del njene življenjske zgodbe Bila sem princesa je preveden v 22 jezikov in je dramatično in poučno branje, bere se kot triler, v resnici pa gre za srhljivo resnično izpoved.

Pomladi leta 1980 je čedno in naivno sedemnajstletno dekle spoznalo Bahrina, mladega študenta arhitekture in malezijskega princa. Zaljubila sta se in odpotovala v njegovo rojstno, islamsko deželo Terengganu, da bi se poročila. Jacqueline Pascarl je po nenavadnem poročnem obredu postala princesa, lady Jasmin. In potem se je njena usoda v hipu zalomila. Mož je pokazal svoj pravi obraz.

Postal je tiranski, krut tujec, kraljevski dvor pa njena kletka. Pri dvaindvajsetih letih se je Jacqueline z dvema otrokoma vrnila v Avstralijo in se borila za ločitev in skrbništvo nad otrokoma. Sedem let pozneje se je princ maščeval in ugrabil otroka. Začela se je pretresljiva drama, ki smo jo lahko spremljali v vseh svetovnih časopisih, in ki se je nedavno srečno razpletla.

Recenzija Bukla

Po rezultatih knjižnične izposoje zasedajo avtobiografske zgodbe nemočnih žensk, ki so se pogumno osvobodile svojih tiranov, najvišja mesta na lestvicah priljubljenosti. Spomladi leta 1980 mlada avstralska balerina Jacqueline spozna prikupnega malezijskega princa Bahrina, ki v Melbournu študira arhitekturo. Po čudnem poročnem obredu sprejme muslimansko vero in postane uradna članica malezijske kraljeve družine. Na poročno noč se njena pravljica konča. Bahrin postane arogantno bitje, ki ji z udarci ne prizanaša niti v nosečnosti. Po peklenskih letih v zlati kletki pobere otroka in za vedno pobegne nazaj v Avstralijo. Sledi bitka za skrbništvo otrok, užaljeni princ ugrabi otroka in preteči mora veliko let, da se mati lahko sreča s svojima otrokoma.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...