Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bog dela zdaj! Po Evropi

Nace Volčič, Silva Volčič
Bog dela zdaj! Po Evropi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0437-8
Spremna beseda Zvone Štrubelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
290 g
208 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
religija > krščanstvo
biografije in spomini > avtobiografija

O knjigi

»Silva, kaj praviš, če bi šla po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tja, kjer se dobri ljudje trudijo delati za najbolj uboge med nami?«
Ja, tudi midva sva podlegla naglici najinega sveta. Premotila naju je in dolgo časa usmerjala pozornost le na to, kako živeti lagodno, varno, udobno in brez skrbi.
»To je odlično, in v vsaki skupnosti, kjer bi se ustavila, lahko darujeva nekaj tega, kar znava, pomagava, če je potrebno, predvsem pa o tem piševa na blogu in ljudem sporočava, da Bog še ni obupal, da je živo navzoč in da še vedno dela v naših življenjih, kjer koli in kadar koli, a še posebej tam, kjer je veliko trpljenja in malo upanja.«

ZAKONCA, KI STA ODŠLA PO SVETU POMAGAT NAJBOLJ UBOGIM

Silva in Nace Volčič sta zakonca, ki sta se leta 2016 odločila za aktivno karitativno delo v tujini, kjerkoli se bosta pač znašla in ju bodo potrebovali. Ustanovila sta društvo Operando in spletni blog z istim imenom, kjer objavljata svoja doživetja in zgodbe ljudi iz različnih okolij. V njunem prvem knjižnem popotnem dnevniku predstavljata svoje postaje po Evropi: Rim, Torino, Pariz, Kijev, Odesso in Vilno. Predgovor je pripravil dr. Zvone Štrubelj.
Ime Operando izhaja iz latinske besede opera, ki pomeni »stvaritev« (ustvarjalno delo). Označuje dogajanje v sedanjem času in jo na najlepši način uporabimo v stavku: Dio sta operando ali Bog deluje (v tem trenutku). Ideja za naziv društva se je rodila prav iz te resnice: Bog dela – zdravi, rešuje, podarja, se daruje, ustvarja – ta trenutek!

Recenzija Bukla

Avtorja te knjige nista povprečna zakonca, ravno nasprotno, povprečnosti, ki bi morda z leti lahko osiromašila njun odnos, sta se na daleč izognila s presenetljivo odločitvijo: pustila sta vse, kar sta do takrat ustvarila, in se odpravila na pot po svetu, da bi s svojimi dobrodelnimi dejanji prispevala delček k srečnejšemu in lažjemu živ ljenju pomoči potrebnih ljudi. Noben izziv jima ni bil pretežak, in tudi kadar sta se znašla v položaju, ko nista vedela, kako naprej, sta se zatekla k veri. Ob njeni pomoči mlada zakonca lažje opravljata svoje poslanstvo, ki sta si ga zadala v okviru dobrodelnega društva Operando. Skozi vsa poglavja knjige, v kateri sta popisala svoje »dobrodelno potovanje«, od njune prve postaje v Italiji prek številnih vmesnih točk do zadnjega predstavljenega kraja njunega delovanja, Vilne, je moč čutiti Silvino in Nacetovo neomajno željo po pomoči in vlivanju upanja zavrženim, osamljenim, bolnim in drugim pomoči potrebnim. Delo zagnanih zakoncev Volčič, prepleteno z njunim vodilom, da je treba ukrepati »takoj, tukaj in zdaj«, lahko spremljamo tudi na njunem blogu, kjer objavljata opise številnih (novih) doživetij in srečanj z zanimivimi posamezniki.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...