Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brezsladkorna vila

Baletkina zmaga nad sladkorno boleznijo
Zippora Karz
Brezsladkorna vila

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Pasadena
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6661-59-1
Naslov izvirnika The Sugarless Plum
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Emanuela Malačič Kladnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12,5 cm
250 g
2013 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
umetnost > ples
biografije in spomini > avtobiografija

Založnik o knjigi

Začelo se je naravnost popolno. Zippora Karz je z osemnajstimi leti postala članica znamenitega ansambla New York City Ballet. Že pri dvajsetih je debitirala kot Sladkorna vila v Hrestaču in plesala v vlogah, ki jih je ustvaril Jerome Robbins. Potovala je po svetu. Bilo je kot sanjska preja, vse dokler ni pri enaindvajsetih prejela diagnoze sladkorne bolezni.

Lovljenje ravnotežja med krvnim sladkorjem in baletom se je izkazalo za dolgotrajno in težavno borbo. V Brezsladkorni vili Zippora Karz z bralci deli svojo pot od zanikanja, sramovanja ter napačnega razumevanja svoje bolezni vse do njenega sprejemanja, ko je končno zaživela aktivno, uravnoteženo in zadovoljno življenje kot od inzulina odvisna sladkorna bolnica in hkrati solistka enega od najznamenitejših baletnih ansamblov na svetu.

Brezsladkorna vila bralce brezpogojno potegne v svet in dušo mlade plesalke. V rokah držite neverjetno pričevanje o odločnosti in vztrajnosti.

Iz spremne besede:

\'Ko nekdo zboli zaradi sladkorne bolezni, ima pogosto občutek, da se mu je podrl svet, in ni redko, da takrat novopečenega diabetika preplavita črnogledost in prepričanje, da se je polno življenje na nek način zaključilo. Pacientom v tem težkem obdobju lahko pomaga, če dobijo pozitivne informacije o tem, da se da s sladkorno boleznijo doseči še marsikaj in da še zdaleč ni čas za metanje puške v koruzo. Pozitivne zgodbe in izkušnje drugih sladkornih bolnikov so jim lahko pri tem v veliko pomoč. Ena takih je prav gotovo tudi življenjska zgodba Zippore Karz, ki je svoje sobivanje s sladkorno boleznijo opisala v knjigi, ki je pred vami. Verjetno bo kar nekaj sladkornih bolnikov v tej zgodbi prepoznalo tudi delček svoje izkušnje. \'

dr. Iztok Štotl, Klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni, UKC Ljubljana

Recenzija Bukla

Plesalka v puhastem krilcu na konicah svojih prstov v baletni predstavi lahko ustvari čudovito pravljico. Lepota njenih gibov in govorica telesa sta čista umetnina, a le malokdo (zunaj posvečenih v ta svet) ve, koliko fizičnega garanja in odrekanja je potrebnega za tak odrski vtis. Poleg napornih treningov morajo baletniki ohranjati vitko postavo in hkrati dovolj mišic in moči, kar je že za zdravega človeka težko. Kaj se zgodi, ko mlada balerina na poti k vrhuncu svoje kariere ugotovi, da ima sladkorno bolezen, lahko preberete v iskrenih spominih Zippore Karz, ki je kljub boju z diabetesom uspela uresničiti svoje sanje. Zgodba je tako v osnovi pripoved o diabetesu, inzulinskih injekcijah, krvnem sladkorju in dieti, po drugi strani pa pripoveduje o življenju, ki je kljub bolezni lahko polno uspehov in doseženih ciljev. Resnična in ganljiva izpoved je navdihnila mnoge po svetu.

Renate Rugelj, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...