Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dnevnik Ane Frank

Anne Frank
Dnevnik Ane Frank
9,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-01-0081-2
Ilustracije Janko Testen
Prevod Polonca Kovač

Tehnične lastnosti
mehka vezava
378 strani
Tip knjige
dnevnik
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dnevnik Ane Frank je znamenita knjiga 20. stoletja, ki daleč od zgodovinske objektivnosti in neprizadetosti prikazuje intimno doživljanje druge svetovne vojne. Štirinajstletna judovska deklica, ki se je s svojo družino skrivala na podstrešju upravne stavbe v Amsterdamu od junija 1942 do avgusta 1944, je svoje najbolj intimne misli zaupala Kitty, kakor je imenovala svoj dnevnik.
Strah pred nacisti, ki so iskali skrite judovske družne, je Ana Frank ubesedila na nepozaben načn. Njene izpovedi so se toliko bolj pretresljive, saj so družino Frank izdali in jih po tem, ko so jih aretirali, poslali v koncentracijska taborišča. Ana Frank ni preživela.

Ker v 2007 zaznamujemo 60. obletnico nastanka njenega dnevnika, nova slovenska razširjena izdaja prinaša tudi doslej se neobjavljena pisma.

 

Recenzija Bukla

Nova izdaja ene od najbolj znamenitih dokumentarističnih knjig 20. stoletja smo dobili ob šestdeseti obletnici njenega prvega izida, v njem pa je še nekaj do sedaj neobjavljenih pisem. Odraščajoča judovska deklica se je s svojo družino med vojno dobri dve leti (dokler jih niso izdali in posledično internirali, česar Anna ni preživela) skrivala na podstrešju neke hiše v Amsterdamu, ob tem pa v dnevniško-pisemski obliki napisala enkraten dokument tega obdobja, kar ni poročilo o objektivnih okoliščinah, temveč intimen odziv nanje. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...