Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jaz, Christiane F.

Kljub vsemu življenje
Christiane V. Felscherinow
Jaz, Christiane F.
29,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-241-855-7
Naslov izvirnika Christiane F., mein zweites Leben
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Maja Novak
Soavtor Sonja Vukovic
Urejanje Špelca Mrvar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 13,5 cm
380 g
238 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Založnik o knjigi

Za usodo Christiane F. je izvedel ves svet. Milijoni bralcev so odraščali ob pretresljivih izpovedih te nemške najstnice, ki je bila pri trinajstih letih zasvojena z mamili in prostitutka. A kaj se je zgodilo zatem?

Petintrideset let pozneje se Christiane V. Felscherinow v spominu vrača v leta, ki so sledila izidu knjige Mi, otroci s postaje Zoo, in k številnim postajam svojega življenja do danes: od srečnih let v Grčiji do životarjenja v zaporu, od boja z odvisnostjo do srečanj z njenimi idoli rock and rolla, od trenutka, ko je v njeno življenje stopil njen angel varuh, do trenutkov sreče s sinom Phillipom.

Na ozadju neprizanesljivih opisov krogov zasvojencev z mamili in odnosov, ki se tam tkejo, ženska, ki jo ves svet pozna kot Christiane F., razkriva vse in pred bralca stopa z iskrenostjo ter skromnostjo, ki presenečata.

Recenzija Bukla

Pred 35 leti je izšla knjiga Mi, otroci s postaje Zoo, pretresljiva in brutalna izpoved nemške najstniške narkomanke, ki je kmalu postala globalni hit in kult, avtorici pa takoj po izidu povsem spremenila življenje. Sedaj je izšlo še nekakšno nadaljevanje te knjige, ki razkriva, kaj se je s Christiane F. v resnici dogajalo po izidu njenega prvenca, kako jo je njen uspeh izstrelil v mednarodno orbito, v kateri se je začela družiti z zvezdniki svetovnega formata, od glasbenikov in filmarjev do založnikov, in kako ji je življenje na pot prinašalo nove izzive in preizkušnje, od materinske sreče do vnovičnega odvisniškega obupa. Christiane F. se tudi v tej knjigi pokaže kot nadarjena pripovedovalka, ki zna z nekaj stavki naslikati vsakršno, četudi neprijetno situacijo, vodi nas od mamilarske Nemčije do hollywoodske Amerike, od Grčije, v kateri je kraljevala svobodna ljubezen in kjer je, kot pravi sama, preživela najlepša leta svojega življenja, do prizanesljive Švice, kjer so jima s fantom pustili, da sta se zadevala s trdimi drogami, ki pa so bile ravno tam skoraj najbolj pregrešno drage. Neprizanesljiva izpoved vzponov in padcev najbolj znane narkomanke na svetu.

Samo Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...