Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jaz sem Malala

Deklica, ki so jo ustrelili talibani, ker se je zavzemala za izobraževanje
Malala Jusafzaj, Christina Lamb
Jaz sem Malala
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2090-5
Naslov izvirnika I am Malala
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Ljubica Klančar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
300 g
316 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dežela, iz katere prihajam, je nastala ob polnoči. Ko sem skoraj umrla, je bilo poldne.
Pred enim letom sem odšla od doma v šolo in se nikoli več nisem vrnila …

Ko so muslimanski skrajneži zavzeli dolino Svat na severu Pakistana, se jim je po robu postavila drobna deklica. Malala Jusafzaj ni hotela molčati, temveč se je z vso močjo bojevala za svojo pravico do izobraževanja. Petnajstletna Malala je v torek, 9. oktobra 2012, to skoraj plačala z življenjem. Ko se je s šolskim kombijem vračala domov, so jo ustrelili v glavo. Nihče ni verjel, da bo preživela. Malalo je njeno čudežno preživetje odpeljalo iz odročne pakistanske doline v sobane Organizacije združenih narodov v New Yorku. Pri šestnajstih je postala svetovna ikona mirovnih protestov in najmlajša nominiranka za Nobelovo nagrado za mir. Jaz sem Malala je pretresljiva zgodba o družini, ki je morala zaradi strahu pred teroristi zapustiti svoj dom, pa tudi zgodba o zagrizenem boju za izobraževanje deklet pod talibani ter pripoved o neverjetno pogumnih starših in njihovi globoki ljubezni do hčerke v družbi, ki poveličuje sinove. Jaz sem Malala je prepričljiva pripoved o tem, kako lahko ena sama oseba s svojimi besedami spremeni svet.

»Katera je Malala?« je vprašal napadalec.
Jaz sem Malala. In to je moja zgodba.

Recenzija Bukla

»En otrok, en učitelj, ena knjiga in eno pero lahko spremenijo svet,« je lani dejala pakistanska deklica Malala. Ni govorila na pamet, govorila je tudi o sebi, o svojem očetu, o njegovi šoli in o njunem prizadevanju za šolanje pakistanskih deklet. Malala je tista deklica, rojena leta 1997, ki je začela leta 2009 javno govoriti o življenju v Pakistanu pod talibani. Ti so med njenim odraščanjem sčasoma naredili deželo, v kateri so dekletom skušali prepovedati celo izobraževanje. Tri leta pozneje je v šolski kombi, s katerim se je peljala, pokukal neznanec in vprašal »Katera je Malala?«, potem pa iz neposredne bližine proti njej izstrelil tri krogle. Kljub hudim poškodbam je Malala preživela, se z družino preselila v Veliko Britanijo in postala zavzeta glasnica pravice do izobraževanja.

Samo Rugelj, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...