Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moj svet

Peter Sagan
Moj svet
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Aktivni mediji
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94511-0-6
Naslov izvirnika My world
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Jolanda Blokar
Soavtor John Deering
Urejanje Blaž Mazi

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 15,5 cm
770 g
276 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
šport in zdravje > kolesarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj se dogaja v glavi enega največjih zvezdnikov kolesarske karavane? Peter Sagan je v letih 2015, 2016 in 2017 dosegel na videz nemogoče: trikrat zaporedoma je zmagal na svetovnem kolesarskem prvenstvu, osvojil mavrično majico svetovnega prvaka in se zapisal v zgodovino kot eden največjih kolesarjev vseh časov. Brez strašne podpore nacionalnih ekip, kot jo premorejo nekateri drugi junaki kolesarskega cirkusa. Brez strašne taktike. Brez preračunljivosti. Zgolj s tem, da je, kar on sam pač je: levjesrčni Sagan.

Toda Peter ne niza samo zmag. Peter zabava. Vsak trenutek na kolesu je zanj priložnost, da izrazi svoj značaj, pa naj se po Mont Ventouxu vozi po zadnjem kolesu ali uganja norčije na tiskovnih konferencah, kjer se tare novinarjev. Peter izžareva strast do športa in prikupno željo, da svojim navijačem prikliče nasmeh na obraz.

Kaj žene človeka, ki ga kličejo Tourminator? Kakšen je njegov pristop k šprintu? Kaj meni o drugih fantih v pelotonu? Moj svet z neomajno odkritostjo in značilnim humorjem razgalja človeka, ki je v profesionalno kolesarstvo vnesel svež veter.

Slovenski prevod Saganove biografije prvič ponuja vpogled v zakulisje Petrovega sveta, njegove ožje ekipe in posebne trenutke. Tiste, ko premagaš nizozemsko težko konjenico in prvi zdrviš čez ciljno črto svetovnega prvenstva. Trenutke, ko te izključijo z Dirke po Franciji in ostaneš v prostem teku. 'Moj svet' je po dolgem času kolesarska pripoved brez dlake na jeziku. Drugačna tudi ne more biti. Kako le, saj jo pripoveduje Peter Sagan osebno!

Recenzija Bukla

Če vas vsaj malo zanima kolesarstvo, potem najbrž ne boste mogli mimo sočne avtobiografije, ki jo je (s pomoč­jo profesionalca) napisal Slovak Peter Sagan (1990), za zdaj edini kolesar, ki je v letih 2015–2017 trikrat zaporedoma zmagal na UCI-svetovnem kolesarskem prvenstvu ter se s tem zapisal v zgodovino tega športa kot nekdo, ki nikakor noče oddati mavrične majice. Intenzivno, angažirano pisanje o svoji karieri Sagan že na začetku intonira z dvema ključnima dejstvoma: najprej poudari, da je to njegova, zgolj njegova zgodba in da ima vsak od stotih kolesarjev v množici svojo, potem pa ponosno prizna, da prihaja iz Slovaške, ki je imela v kolesarskem smislu bolj malo tradicije, kar je od njega kot od športnika zahtevalo še toliko večjo zavzetost, da je lahko prišel do tega, kar je dosegel. Sagan svojo knjigo razdeli v tri dele, vsak od njih vodi k novemu naslovu svetovnega prvaka, ob tem pa mimogrede ter v divjem, šport­nem tempu postreže tudi z mnogimi drugimi prigodami iz svojega (tekmovalnega) življenja. Knjiga, ki se jo bere s povišanim srčnim utripom!

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...