Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja igra

Avtobiografija
Robert Matteoni, Luka Modrić
Moja igra
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4339-3
Prevod Simon Demšar

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 16 cm
382 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
šport in zdravje
šport in zdravje > nogomet

Založnik o knjigi

Luka Modrić se je v nogometno zgodovino vpisal leta 2018, ko je osvojil nekaj, kar pred njim ni uspelo še nikomur – vse štiri najprestižnejše svetovne nagrade za najboljšega igralca na svetu v istem letu: zlato žogo svetovnega prvenstva, nagrado Fifa The Best, nagrado UEFA za igralca leta in zlato žogo, ki jo podeljuje revija France Football. Pred tem je kot kapetan in najboljši igralec popeljal hrvaško nogometno reprezentanco do srebra na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Ta skromni nogometaš, ki se je na svoji poti od otroštva v pregnanstvu do svetovnega nogometnega vrha nenehno soočal z dvomi in nezaupanjem, se je z osvojenimi lovorikami z Realom in reprezentanco za vedno vpisal v panteon zmagovalcev.
Luka je znan kot redkobeseden človek, v svoji življenjski izpovedi pa prvič razkriva številne neznane podrobnosti iz svojega otroštva, opisuje nogometne začetke, odkriva ozadje vseh ključnih trenutkov pri Dinamu, Tottenhamu in madridskem Realu ter podaja osebni pogled na vrhunec svoje kariere – dramatično pot do spektakularnega finala v Rusiji. O čem je razmišljal na odločilnih tekmah, o svojem odnosu s ključnimi igralci in trenerji, o občutku, ki ga nenehno žene na igrišče, pa tudi o najpomembnejših osebnih trenutkih, ljubezni, družini in izgubah izvemo v zgodbi človeka, ki je prišel na vrh z namenom, da na njem ostane.
Luka Modrić je kot inteligenten organizator igre in nogometni virtuoz, rojen z energijo, da se dokaže in da vodi, vzgojen v skromnosti in delu, s pravim odmerkom kljubovalnosti in zaupanja vase danes simbol odločnosti in vztrajnosti, njegova življenjska zgodba pa je navdih za vse, ki jo želijo slišati. Ko ti rečejo: nisi dober, utihni, sprejmi, pojdi na delo in se vrni na igrišče odločnejši in močnejši, da jim dokažeš, da niso imeli prav. Pa ne zaradi njih, ampak zaradi sebe.

Recenzija Bukla

Tudi hrvaški nogometaš in globalni športni zvezdnik Luka Modrić je dobil svojo biografijo. Izvirno je izšla lani jeseni ter nemudoma postala velik hit, saj se je v prvem tednu prodalo več kot petnajst tisoč izvodov. »Če analiziramo njegovo kariero, posebej ob upoštevanju njegove osebne zgodbe in najzgodnejšega otroštva, je Luka Modrič dokaz, da je nadarjenost močnejša od mišic,« je v predgovoru zapisal sir Alex Ferguson, legendarni trener moštva Manchester United. In kaj je tako drugačnega v Lukovem življenju, da je tako presenetil svetovno občestvo? Življenje drobnega dečka, ki se je leta 1985 kot prvi otrok rodil mami šivilji in očetu mehaniku, otroštvo pa preživljal v kamniti hiši pri dedku pod Velebitom, je bilo vse prej kot posuto z rožicami. Vojni rafali so mu leta 1991 ubili dedka skoraj pred domačo hišo in družina je še pred Lukovim vstopom v šolo morala v pregnanstvo. V osnovni šoli se je začelo njegovo resno druženje z žogo, ki je od takrat popolnoma zaznamovalo njegovo življenje ter ga pripeljalo na sam svetovni vrh, ko je leta 2018 osvojil nekaj, kar pred njim ni uspelo še nikomur: zlato žogo svetovnega prvenstva, nagrado Fifa The Best, nagrado UEFA za igralca leta in zlato žogo revije France Football. Navdahnjena knjiga redkobesednega virtuoza žoge.

Beti Hlebec, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...