Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moje življenje, o njem vam pripovedujem

Rabindranath Tagore
Moje življenje, o njem vam pripovedujem
27,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Poteze
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-241-695-9
Naslov izvirnika My life in my words
Leto izdaje izvirnika 2008
Izbor Uma Das Gupta
Prevod Dušanka Zabukovec

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 13,5 cm
424 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
indijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Njegova avtobiografija ima vse značilnosti literarnega dela, v njej so različni Tagorejevi zapisi, govori, eseji, izseki iz dnevnikov in predavanj, pisma in pesmi, ki prikazujejo bogat portret življenja in časa ene največjih kulturnih ikon Indije: njegovo družino, v kateri so bili pionirji na področju gradnje mezaninov, pa tudi svetniki, pesniki in skladatelji, ki so morda najbolj izoblikovali Tagorejev pogled na svet; osebne tragedije, v obdobju katerih je ustvaril najbolj zgovorne in vplivne verze; temeljna dela in delovanje v izobraževanju in družbenih reformah, njegov neprestani trud za sintezo med Vzhodom in Zahodom; humanitaren pristop k politiki in pot vzpona do prepoznavnega mednarodnega pesnika

Recenzija Bukla

Tagore (1861–1941) je najbrž najbolj znan indijski pesnik in pisatelj. V svojem ustvarjanju je bil zelo raznovrsten, saj je bil tudi dramatik, esejist, pisec kratke proze, slikar, skladatelj, ustanovitelj šole in univerze itn. V Indiji je užival veliko spoštovanje, bil pa je tudi prvi Nevropejec, ki je prejel Nobelovo nagrado za literaturo. Tagore je o svojem življenju napisal dve knjigi, Moji spomini in Moja deška leta, poleg tega pa tudi zbirko avtorefleksivnih esejev Poznavanje sebe, kljub temu pa ni neposredni avtor pričujočega dela. Zamislila si ga je, in izpeljala, velika poznavalka njegovega opusa Uma Das Gupta, ki je v dolgoletnem brskanju po njegovih arhivih iz njih izbrskala Tagorejeva pisanja v zvezi s ključnimi trenutki in obdobji njegovega življenja in jih uredila v fascinanten kolaž (izšel je leta 2006), iz katerega seva pronicljiv Tagorejev pogled na življenje okoli njega in nanj samega. Izvirna, prepričljiva in v vseh pogledih lepo opremljena (avto)biografija.

Samo Rugelj, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...