Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nekaj vam želim povedati

Vlasta Nussdorfer
Nekaj vam želim povedati
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-284-628-2
Urejanje Neža Mrevlje, Špela Pavlič

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15 cm
530 g
315 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorica v avtobiografiji prvič na ogled postavlja svojo izredno zanimivo, dinamično in ustvarjalno poklicno pot preko številnih zgodb in anekdot, sprehodi se od svojega otroštva do poklica tožilske pripravnice, namestnice tožilca, okrožne, višje in vrhovne državne tožilke. Opisano je tudi obdobje njenega predsedovanja Društvu državnih tožilcev Slovenije in Belemu obroču Slovenije ter številne poti dobrodelnosti.

Vrh njene kariere je bila funkcija varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije. Prvič javnosti spregovori o svetovih mnogih, ki živijo na robu, ter iskrivo opiše osebne vzpone in padce. Prav te zgodbe so v njenem življenju povezane z mnogimi liki, ki v knjigi dobijo prepoznavne obraze in zaživijo z vsemi človeškimi lastnostmi. Spomini so prežeti s soncem in temo, lepoto in bedo, napisani pa v napetem slogu, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Premnoge tančice njenega življenja se skozi knjigo odstirajo v vprašanju: je bilo vredno? Odgovor nanj se piše vse do konca.

 

O avtorju

 

Vlasta Nussdorfer (1954) je pravnica, ki je prehodila pot od pripravnice do namestnice tožilca, okrožne, višje in vrhovne državne tožilke, bila 6 let predsednica Društva državnih tožilcev Slovenije, ustanoviteljica Belega obroča Slovenije, ki mu je predsedovala do februarja 2013, ko je postala varuhinja človekovih pravic. Napisala je 10 knjig, izkupiček pa je namenila dobrodelnosti. Bila je predsednica Kluba Janinih Slovenk, prejemnica številnih nagrad, ambasadorka projektov in ustanoviteljica dveh skladov: Plamen dobrote in Hipokrat. Zadnjih 12 let se uvršča med 10 najvplivnejših pravnikov v državi. Trenutno je svetovalka predsednika republike. 

Recenzija Bukla

Avtorica si je za popisovanje svojega življenja vzela čas po 41 aktivnih letih delovne aktivnosti, po zaključku mandata varuhinje človekovih pravic. Ko prebiramo njene spomine od otroštva do današnjih dni, se nam res zazdi, da je živela več kot samo eno živ­ljenje. Je kot prva ptica v jati, ki tistim za seboj daje zagon in pogum. Že odraščanje pri stricu in teti je bilo nekaj posebnega. Bila je bistra, pogumna, lepo in strogo vzgojena deklica, v kateri je zaradi ljubezni do branja vzklila bujna domišljija za pisanje, nastopanje in učenje. Njeni izstopajoča dobrota in lepota sta ji prinesli priljubljenost in ljubezen. Mlada se je poročila, rodila dva otroka, diplomirala in se zaposlila kot tožilka. V službi so ji njena strokovnost, predanost delu in poštenost zagotovili napredovanje in ugled. Ampak sama pove, da je bilo mnogokrat težko in zelo hudo. Ustanovila je društvo Beli obroč Slovenije, ki pomaga žrtvam kaznivih dejanj, in ob tem napisala nekaj knjig. Leta 2013 je prevzela mandat varuhinje človekovih pravic, ki ga je zaključila 2019. Še isto leto jo je predsednik Borut Pahor imenoval za svojo svetovalko na področju človekovih pravic, humanitarnih dejavnosti in socialne politike, kar opravlja pro bono. Vlasta Nussdorfer na topel, svetel način in brez lažne skromnosti opisuje svoje zasebno in službeno življenje. V avtobiografiji je prvič razkrila tudi nekaj dogodkov, za katere do sedaj ni vedela niti njena družina. Knjiga deluje kot partitura, po kateri je moč vedno znova zaigrati prekrasno melodijo in vsakič neizmerno uživati v njej.

Sonja Juvan, Bukla 157

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...