Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odpusti mi, Nataša

O ruskem Savlu, ki je v našem stoletju postal Pavel
Sergej Kurdakov
Odpusti mi, Nataša
18,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2014
ISBN 978-3-7086-0812-9
Spremna beseda Vinko Ošlak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18,5 x 12 cm
288 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
rusko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sovjetska zveza na začetku 70-ih let 20. stoletja. Mlad ambiciozen karierist v sovjetski mornarici postane tajni agent v KGB. V tej vlogi postane zli duh ruskih kristjanov, ki jih nemilostljivo tolče. Že pri 22 letih pa ga doleti spreobrnenje, dotakne se ga "Božja roka", in takrat postane iz Savla Pavel. Svoje zlo početje in kariero sklene pustiti za seboj in domovino zapustiti. Ko se ladja, na kateri je služboval, v viharni noči približa kanadski obali, pobegne. Novo življenje v Kanadi posveti v krščanski veri Bogu. Vendar ga preteklost kmalu dohiti. "V svobodi, po kateri je tako hrepenel, je nanj prežala smrt: maščeval se je aparat, iz katerega je pobegnil." (Tone Zrnec v spremni besedi).

Recenzija Bukla

Avtobiografska pripoved Sergeja Kurdakova razkriva resnično zgodbo ruskega mladeniča, ki se je uprl ideološkemu nasilju in sklenil privzgojeno zvestobo partiji zamenjati s predanostjo Bogu – od tod podnaslov O ruskem Savlu, ki je v 20. stoletju postal Pavel. Potem ko je na čelu posebne udarne skupine zavzeto preganjal prikrite kristjane, »religioznike« na Kamčatki, je lepa Ukrajinka Nataša, ki se ni upirala njegovi surovosti, v njem nepričakovano vzbudila dvom o takšnem ravnanju. Dvaindvajsetletni podporočnik sovjetske mornarice, zgodaj osiroteli »oktobrijanik, Leninov vnuk«, gojenec državnih zavetišč v Sibiriji in zgledni komsomolec, se je odločil za tvegan prebeg na Zahod. V viharni noči jeseni 1971 je z ladje skočil v morje, odplaval do kanadske obale in se v novem okolju pridružil organizacijam, ki so pomagale preganjanim vernikom na socialističnem vzhodu.

Iztok Ilich, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...