Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Še en krog na vrtiljaku

Potovanje v dobro in zlo današnjega časa
Tiziano Terzani
Še en krog na vrtiljaku
39,00 € 39,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,17 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Eno
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6359-35-1

Tehnične lastnosti
trda vezava
1.030 g
679 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Še en krog na vrtiljaku je popis potovanja uglednega italijanskega novinarja Tiziana Terzanija, njegov namen pa iskanje odgovorov na osnovna življenjska vprašanja.
Je knjiga o Indiji in ZDA, o uradni medicini in vseh vejah alternativne medicine, pa tudi o iskanju lastne identitete. Vsak korak na poti iskanja je povezan z njegovim preživetjem.
Po dolgem zdravljenju v New Yorku in kalifornijskem zdravilskem središču raziskuje homeopatijo, ajurvedo in reiki, eksperimentira z vzhodnjaškimi zdravljenji, s tibetansko in kitajsko medicino, s qi gongom, jogo in pranoterapijo.
Razpet med zdravo pametjo in upanjem, znanostjo in magijo uma, se racionalno in stvarno sooča z zdravniki, zdravilci in šarlatani, nazadnje pa ga srečanje z indijskim puščavnikom pripelje na konec poti.

Tiziano Terzani, italijanski novinar in pisec, po katerem se imenuje ena najuglednejših italijanskih novinarskih nagrad, je bil trideset let dopisnik Der Spiegla iz Azije. Pisal je tudi za Repubblico, Espresso in Corriere della Sera.
V dolgoletni novinarski karieri je objavil številne knjige, v katerih je pisal o vietnamski vojni, Kitajski po Mau in razpadu Sovjetske zveze, pa tudi o svojih razmišljanjih o nevarnostih globalizacije. Njegova dela so prevedena v številne jezike, Pisma proti vojni tudi v slovenskega.

Recenzija Bukla

Založba Eno, ki jo že dobro desetletje neumorno ureja in za precejšen del njene vsebine s svojimi prevodi skrbi Vera Čertalič, je spet postregla z vrhuncem. Legendarnega Tiziana Terzanija, vojnega novinarja, misleca in mirovnika, ki je v svojih poročilih popisoval dileme Zahoda, iz katerega je izhajal, in Vzhoda, ki je bil njegova duhovna domovina, pri nas poznamo po Pismih proti vojni, ki so v slovenščini izšla pred dvema letoma. Obsežna knjiga Še en krog na vrtiljaku je avtorjeva intimna izpoved, hkrati pa nekakšna inventura življenja, ki se mu je naenkrat zaobrnilo, ko je ugotovil, da je zbolel za rakom. Po zdravilo se je najprej odpravil h klasični medicini, do katere je bil glede na svoje dolgoletno prebivanje na Vzhodu sicer zadržan, a ji je vseeno najbolj zaupal, po nekaj mesecih pa ga je pot iz New Yorka vodila po vsem svetu, k različnim zdravilcem ter k raznim alternativnim in starodavnim zdravilnim tehnikam. V knjigi tako dobimo enkratno eruditsko, tu in tam celo filozofsko premišljevanje o življenju, smrti, bolezni in zdravju ter medsebojni povezanosti vsega naštetega. Terzani je usodni bolezni podlegel leta 2004.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...