Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zadnje predavanje

Randy Pausch, Jeffrey Zaslow
Zadnje predavanje
11,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-01-1085-9
Naslov izvirnika The Last Lecture
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Darja Divjak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
210 g
191 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Založnik o knjigi

Če bi imeli pred smrtjo še zadnje predavanje – kaj bi povedali?

Pred tem vprašanjem se je pred približno dvema letoma znašel Randy Pausch, ugledni profesor, mož in oče treh majhnih otrok. Izvedel je, da mu na trebušni slinavki raste deset tumorjev. Zdravniki so zmajevali z glavo, Pausch pa ne.

Odločil se je za dvoje: da bo čim več časa preživel z družino in da se bo odzval vabilu univerze ter pripravil svoje zadnje predavanje. V njem bo poudaril tisto, kar se mu zdi v življenju najpomembnejše.


18. septembra 2007 je tako stopil pred več kot 400-glavi avditorij (pričakoval je samo približno 50 ljudi!). Ni govoril o smrti, temveč o življenju. Naslov njegovega predavanja je bil Kako zares uresničiti otroške sanje. Govoril je, kako pomembno je premagati ovire, pomagati sebi in drugim uresničiti sanje, izkoristiti sleherni trenutek, kajti »čas je vse, kar imate … in morda boste nekega dne ugotovili, da ga imate manj, kot si mislite«.

Pausch je po končanem predavanju prosil kolumnista Wall Street Journala, Jeffreyja Zaslowa, da mu pomaga na podlagi predavanja napisati knjigo. Nastala je uspešnica, ki uči, kako premagati ovire, pomagati drugim in, najpomembnejše – izkoristiti sleherni trenutek. Takoj po izidu se je povzpela na prva mesta lestvic najbolje prodajanih knjig.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...