Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dekle iz kleti

Zgodba Natasche Kampusch
Allan Hall, Michael Leidig
Dekle iz kleti
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-00-0212-3

Tehnične lastnosti
trda vezava
238 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Potem ko je Nataschi Kampusch 23. avgusta 2006 po osmih letih ujetništva v navidez povsem vsakdanji avstrijski predmestni hiši uspelo pobegniti na svobodo, je njena zgodba ves svet navdala z grozo in ga osupnila. Kako je preživela otroštvo, zaklenjena v klet? Kakšna mlada ženska je prišla iz te kleti? Kakšen človek je bil Wolfgang Priklopil, njen ugrabitelj – in kaj vse je zahteval od nje?

Allan Hall in Michael Leidig sta spremljala Nataschino zgodbo vse od tedaj, ko je kot desetletnica izginila. Odkritju celotne pretresljive zgodbe sta se približala, kolikor je najbolj mogoče. Dekle iz kleti je prva knjiga, ki skuša doreči, kaj se je v resnici dogajalo in kako je Natascha to preživela.  

 

Recenzija Bukla

Britanski novinar Allan Hall je s soavtorjem Michaelom Leidigeom spremljal dogajanje od Nataschine ugrabitve leta 1998 in napisal knjigo po resničnih dogodkih, Dekle iz kleti – zgodba Natasche Kampusch. Srhljiva zgodba o deklici, ki je osem let in pol preživela v ujetništvu v kleti hiše v dunajskem predmestju, odraščala brez staršev in prijateljev ter bila oropana ne le svobode, temveč tudi otroštva, obdobja pubertete in adolescence. Natascha je bila odvisna od svojega ugrabitelja in morda je prav tu razlog, da je z njim razvila poseben dvoličen odnos, ki je v knjigi tudi prikazan, enkrat se zdi Wolfrang Priklopil sovražen, duševno moten psihopat, drugič pa nežen in ljubeč moški. Podrobnosti njunega odnosa so zavite v temo, saj Natascha molči, Priklopil pa je po njenem pobegu naredil samomor. Resnična zgodba o življenski preizkušnji, ki bralca zagotovo ne pusti ravnodušnega.

Alenka Planinšec

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...