Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jaz. Tina.

Biografski roman
Vito Divac, Tina Maze
Jaz. Tina.
28,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba DZS
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-02-0862-4
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Tina Maze

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
23 x 15 cm
530 g
291 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

JAZ. TINA. je biografski roman, ki sta ga spisala življenje in značaj najboljše alpske smučarke v zgodovini Slovenije. Vendar ni običajen biografski roman. Kot je izjemna in edinstvena Tina Maze, je izjemna tudi knjiga, ki nam jo prvič približa v luči, kakršne do sedaj nismo poznali.

Recenzija Bukla

V zadnjih letih je v slovenščini izšlo kar nekaj športnih biografij, med njimi pa ima najnovejša o Tini Maze gotovo posebno mesto. Gre namreč za kombinacijo dnevniških zapiskov naše velike šampionke in biografskih beležk Delovega novinarja Vita Divca, ki je dolga leta spremljal njeno športno-življenjsko pot. Estetsko zapakirana, opremljena z izjavami številnih ljudi, ki so imeli pomembno vlogo v karieri Tine Maze, ter z reprezentativnimi fotografijami obogatena knjižna izdaja, podnaslovljena kot biografski roman, ima največjo vrednost ravno v Tininih intimnih dnevniških razmišljanjih, ki nam, če znamo na vse skupaj pogledati v okviru njene športne poti, v precejšnji meri odgovorijo na vprašanje, kaj so bila ključna gonila njene najbrž neponovljive kariere. Osredotočenost in ohranjanje otroškosti med tekmami, podreditev vsega življenja končnemu cilju, produktivno usmerjanje jeze in agresivnosti, uspešno premagovanje stalnih sopotnikov, kot so strah, dvom in tesnoba, ustrezna struktura osebnosti (narediti dober vtis na druge, je bilo vodilo njene mladosti), tekmovalnost (tudi s fanti, ki jih je želela premagovati), na več nivojih produktivno partnerstvo z Andreo Massijem, njen naravni talent, izjemna ekipa, ki sta jo z Massijem ustvarila v zadnjem, najbolj uspešnem delu njene kariere, skupaj s pogumom, da so zapustili reprezentanco in odšli na svoje, je nekaj ključnih kamenčkov v mozaiku kariere Tine Maze, ki tudi s svojo knjižno (avto)biografijo lahko predstavlja prvovrstno poročilo o tem, kaj vse je potrebno za uspeh v vrhunskem športu na svetovnem nivoju.

Samo Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...