Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko se dotakneš neba

Ivan Sivec
Ko se dotakneš neba
25,10 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ico
Zbirka Dotik srca
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7069-08-2
Leto izdaje izvirnika 2019

Tehnične lastnosti
trda vezava
192 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
biografije in spomini
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V 158. knjigi pisatelja Ivana Sivca z naslovom Ko se dotakneš neba, s podnaslovom Ganljiva zgodba o pogumu in ljubezni, nam pisatelj predstavlja za ljubezensko zgodbo Ivico Strehovec in Cenetom Kramarjem. Slednji se je na poročnem potovanju, po desetih dneh zakona z Ivico, smrtno ponesrečil v francoskih Alpah. Spomin na Ceneta so obudili tako Ivica kot mnogi kamniški alpinisti, pa tudi Cenetov brat Stane in svakinja Jožica. Med alpinisti naj še posebej izpostavimo Cenetovega soplezalca Janeza Ažmana – Jetija, s Cenetom pa so veliko plezali tudi Franci Vrankar, Bojan Pollak – Bojč, Srečo Podbevšek in Marička Škrlep Volkar. V knjigi je tudi veliko barvnih fotografij, naslovno fotografijo pa je prispeval Ivičin sosed France Stele z Gore pri Komendi, znani fotograf in raziskovalec gorskega sveta. Spremno besedo je dodal, pregledal pa je tudi celoten tekst, zdravnik France Malešič, Cenetov vzgojitelj, sicer pa znani alpinist in gorski reševalec.

Recenzija Bukla

S to knjigo se je Ivan Sivec podal na novo vsebinsko področje in pri tem uporabil zgodbo, ki je za njim hodila nekaj desetletij. Ko se dotakneš neba je v osnovi ljubezenski roman, vendar pa gre za (deloma) dokumentaristično formo, saj smo dobili resnično in kleno napisano zgodbo o Ivici in Cenetu s slovenskega podeželja, ki sta se kot mlada zaljubila in se tudi poročila, potem pa jima je bilo v zakonskem stanu usojenih le deset dni, saj je Cene ob napornem vzponu umrl v francoskih Alpah. Sivec se je tega dokumentarnega romana lotil v svojem stilu, saj je s ključnimi (in še živimi) protagonisti, tudi s soplezalci pri usodnem podvigu, opravil kar nekaj pogovorov, z njihovo pomočjo in tudi njihovimi izjavami ter komentarji pa pred nami spletel zgodbo, ki je po eni strani hvalnica pristni ljubezni tako med Ivico in Cenetom kot njegovi ljubezni do gora, po drugi strani pa obenem veristična zabeležka o neki nesrečni usodi.

Samo Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...