Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na noge!

Življenjska zgodba mariborskega boksarja Igorja Rašića-Raša
Dejan Kaloh
Na noge!

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Litera
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7018-44-8
Leto izdaje izvirnika 2017
Urejanje Orlando Uršič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
280 g
182 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
šport in zdravje
biografije in spomini
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

»Igor Rašič je bil trdoživ soborec v času, ko sem še sam boksal kot amaterski boksar. Spominjam se ga kot aktivnega in korektnega nasprotnika v ringu, v katerem sva se kar nekajkrat pomerila, saj sva bila v enaki kategoriji. Takrat je bilo v najini kategoriji še kar nekaj zelo dobrih boksarjev in kljub borbam v ringu smo bili izven njega vselej vsi prijatelji in športniki v pravem pomenu besede.

Danes Igor svoje boksarsko znanje uspešno prenaša na svoje varovance in verjamem, da bodo tudi oni stopali po podobni poti kot njihov trener.« (Dejan Zavec)

Recenzija Bukla

Lahko bi postal boksar svetovnega formata kot njegov kolega Dejan Zavec, ki ga je mariborski boksar Igor Rašić - Rašo v svoji tekmovalni amaterski karieri celo nekajkrat premagal, a življenje tega štajerskega športnika je napravilo nekaj ostrih ovinkov s poti, da se je po obdobju pijančevanja, uživanja drog in brezglavega pretepanja znašel celo v zaporu. A Rašo, kot lahko bralec spozna med prebiranjem njegove silno zanimive biografije, prepredene z avtobiografskimi necenzuriranimi in namenoma tudi nelektoriranimi vložki, ki dajejo branju še večjo živost, je po naravi borec. Tak, kot morajo biti pravi boksarji. Zgodba nekdanjega petkratnega slovenskega državnega boksarskega prvaka, v zadnjem času enega naših najboljših trenerjev boksa z univerzitetno diplomo iz tega športa, je obogatena z Rašićevimi dnevniškimi zapiski iz obdobja odvajanja od alkohola ter slikovitimi fotografijami in izrezki iz časopisov. Zgodba o trmi, vztrajanju in moči, da se – z obilo volje in samodiscipline – znova postaviš na noge in začneš od začetka!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...