Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nedokončana

Nuša Januš
Nedokončana

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Ara
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6861-75-5
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Andrej Kikelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
210 g
168 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
biografije in spomini

Založnik o knjigi

Svet drog in zasvojenosti je vzporedni svet. O njem tisti, ki vanj nismo vpleteni, vemo zelo malo. Pa še to, kar vemo, je prežeto s predsodki. V svetu drog živijo zasvojenci, njihovi prizadeti najbližji in prekupčevalci. Ta svet pekla nam v tej knjigi prikazuje Nuša Januš. Mama Tine, zasvojenke, ki jo je heroin pri šestintridesetih letih poslal na oni svet. Knjiga je vodnik za mladostnike in starše. In vsej družbi v opozorilo, da bolj poskrbi, da naši otroci ne bi zdrsnili v peklenski svet drog.

Pripoveduje o okoliščinah, ki so hčerko pahnile v svet mamil. Opisuje njun boj, da bi se osvobodila opoja drog. In kaj vse je preprečilo uspešno rešitev. Kot mama pripoveduje, kako se je spoznavala s svetom drog, kako je prišla do spoznanj, da droga do neprepoznavnosti spremeni ljubljenega človeka, in razmišlja, kako bi morali bližnji ravnati, da bi svojim zasvojenim otrokom čim bolj pomagali nazaj v resničnost.

Spoznala je, da brezpogojna ljubezen bolj škodi kot koristi:
»Da to doumeš, preteče kar precej časa. Veliko ga preteče tudi, da se sprijazniš, da je tvoj otrok zasvojen. In še dolgo potem te vodijo čustva. Ko pa doživiš grozne stvari, ki jih prinese zasvojenost, poskušaš vklopiti tudi razum. Pri tem mi je bilo v veliko pomoč Društvo UP. Na vsakem sestanku sem pridobila malo dodatne moči, da sem lahko končno ukrepala.«


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...